Čokoláda na mrazené torty a cukrovinky

Čokoláda na mrazené torty a cukrovinky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

V troche vlažného mlieka rozmixujeme kakaový puding a kakao. V hrnci rozpustíme cukor vo vode, pridáme mlieko a kakaovú zmes. Varíme, kým nám to celé nezhustne. Potom necháme vychladnúť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/4 l mlieko
5 dkg kakao
1/4 l voda
140g cukor prášok
1,5 lyžičky kakaový pudingový prášok

Postup varenia podľa receptu

Toto množstvo je na niekoľko použití, takže ho môžeme uskladniť v chladničke.

Používame na ozdobu rôznych tort, pohárov zmrzliny alebo o vianociach na cukrovie.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoláda na mrazené torty a cukrovinky

Čokoláda na mrazené torty a cukrovinky je ideálnym riešením pre milovníkov sladkostí. Táto špecifická čokoláda sa skvele roztápa a perfektne sa drží na povrchu tort, muffinov a rôznych cukrovinky. Vďaka svojmu hladkému a lesklému finiši dodáva dezertom profesionálny vzhľad. Mrazivý zážitok z jedla sa zvýrazní, keď kombinujete mrazené krémy či ovocie s touto lahodnou čokoládou. Je vhodná nielen pre domáce pečenie, ale aj pre kreatívnych cukrárov, ktorí chcú ohromiť svojich zákazníkov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Glazúra, Vianočné jedlo
Štítky:

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Čokoláda na mrazené torty a cukrovinky.

Pridať komentár