Parížsky šalát

Parížsky šalát
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Šalát, ktorý bežne nájdete v obchodoch, po domácky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 lyžice sterilizovaný hrášok
200 g mäkká saláma
1/2 čajovej lyžičky horčica
1/2 ks cibuľa
150 - 200 g majonéza
100 g sterilizované uhorky
podľa chuti soľ
worcesterská omáčka
1 štipka cukor
mletý čierny korenie
ocot

Postup varenia podľa receptu

Po olúpaní cibule ju nakrájame na jemno, uhorky a salám na rezančeky.

Pripravené suroviny dáme do misy, k nim pridáme majonézu, hrášok a premiešame. Podľa chuti a potreby dochutíme pařížák worcestrovou omáčkou, octom, horčicou, soľou a korením. Ak ho máte radi sladší, môžete pridať trošku cukru. Všetko poriadne premiešame a necháme odležať a vychladnúť.

Podávame najlepšie s bielym pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Parížsky šalát

Parížsky šalát je obľúbeným jedlom, ktoré pochádza z francúzskej kuchyne. Obvykle obsahuje čerstvú zeleninu, ako sú paradajky, uhorky a papriky, doplnené o rôzne druhy syrov a údenín. V niektorých variáciách sa môže objaviť aj varené vajce alebo zelené fazuľky. Šalát sa často podáva s ľahkým vinaigretom, ktoré mu dodáva osviežujúcu chuť. Vďaka svojej farebnosti a ľahkosti je ideálny ako predkrm alebo ako súčasť letného menu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Predjedlo, Šalát
Štítky: Česká kuchyňa, šalát

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Parížsky šalát.

Pridať komentár