Parížsky šalát
![Parížsky šalát](/i/sk/parizsky-salat.jpg)
Šalát, ktorý bežne nájdete v obchodoch, po domácky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 lyžice sterilizovaný hrášok
200 g mäkká saláma
1/2 čajovej lyžičky horčica
1/2 ks cibuľa
150 - 200 g majonéza
100 g sterilizované uhorky
podľa chuti soľ
worcesterská omáčka
1 štipka cukor
mletý čierny korenie
ocot
Postup varenia podľa receptu
Po olúpaní cibule ju nakrájame na jemno, uhorky a salám na rezančeky.
Pripravené suroviny dáme do misy, k nim pridáme majonézu, hrášok a premiešame. Podľa chuti a potreby dochutíme pařížák worcestrovou omáčkou, octom, horčicou, soľou a korením. Ak ho máte radi sladší, môžete pridať trošku cukru. Všetko poriadne premiešame a necháme odležať a vychladnúť.
Podávame najlepšie s bielym pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Parížsky šalát
Parížsky šalát je obľúbeným jedlom, ktoré pochádza z francúzskej kuchyne. Obvykle obsahuje čerstvú zeleninu, ako sú paradajky, uhorky a papriky, doplnené o rôzne druhy syrov a údenín. V niektorých variáciách sa môže objaviť aj varené vajce alebo zelené fazuľky. Šalát sa často podáva s ľahkým vinaigretom, ktoré mu dodáva osviežujúcu chuť. Vďaka svojej farebnosti a ľahkosti je ideálny ako predkrm alebo ako súčasť letného menu.