Škoricové vločky

Škoricové vločky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Preosejeme si múku s práškovým cukrom, zmiešame s kypriacim práškom a prehnieteme dohromady s nakrájaným maslom. K tomu pridáme vanilku, škoricu, vajce a spracujeme do hladkého cesta. Zabalíme do mikrotenu a vložíme na hodinu do chladničky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

0,5 lyžičky mletá škorica
275 g hladká múka
200 g maslo
0,5 balíčka kypřící prášok do pečiva
1 balíček vanilkový cukor
100 g cukor prášok
1 ks vajce
poleva 1 ks bielok
cukor prášok
1 lyžica citronová šťava

Postup varenia podľa receptu

Než sa do neho pustíme, zapneme si rúru na 200°C. Potom čo ho rozvaľkáme na plát, tak z neho vykrajujeme hviezdičky. Dávame na vymastený plech a pečieme asi 15 minút.

Na polevu si vyšľaháme bielok s citrónovou šťavou. Tou potom vločky zdobíme, najlepšie sáčkom s drobným zdobítkom. Necháme potom odležať, kým nám poleva stuhne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Škoricové vločky

Škoricové vločky sú obľúbenou raňajkami, ktoré kombinujú chrumkavosť ovsených vločiek s jemnou chuťou škorice. Tieto vločky sú nielen lahodné, ale aj výživné, plné vlákniny a energie na celý deň. Môžete si ich pripraviť s mliekom, jogurtom alebo ako smoothie bowl. Pridaním čerstvého ovocia a medu zvýrazníte ich chuť. Škoricové vločky sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly, zdravý a chutný štart do nového dňa.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Cukrovinky, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Škoricové vločky.

Pridať komentár