Škoricové vločky
![Škoricové vločky](/i/sk/skoricove-vlocky.jpg)
Preosejeme si múku s práškovým cukrom, zmiešame s kypriacim práškom a prehnieteme dohromady s nakrájaným maslom. K tomu pridáme vanilku, škoricu, vajce a spracujeme do hladkého cesta. Zabalíme do mikrotenu a vložíme na hodinu do chladničky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
0,5 lyžičky mletá škorica
275 g hladká múka
200 g maslo
0,5 balíčka kypřící prášok do pečiva
1 balíček vanilkový cukor
100 g cukor prášok
1 ks vajce
poleva 1 ks bielok
cukor prášok
1 lyžica citronová šťava
Postup varenia podľa receptu
Než sa do neho pustíme, zapneme si rúru na 200°C. Potom čo ho rozvaľkáme na plát, tak z neho vykrajujeme hviezdičky. Dávame na vymastený plech a pečieme asi 15 minút.
Na polevu si vyšľaháme bielok s citrónovou šťavou. Tou potom vločky zdobíme, najlepšie sáčkom s drobným zdobítkom. Necháme potom odležať, kým nám poleva stuhne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Škoricové vločky
Škoricové vločky sú obľúbenou raňajkami, ktoré kombinujú chrumkavosť ovsených vločiek s jemnou chuťou škorice. Tieto vločky sú nielen lahodné, ale aj výživné, plné vlákniny a energie na celý deň. Môžete si ich pripraviť s mliekom, jogurtom alebo ako smoothie bowl. Pridaním čerstvého ovocia a medu zvýrazníte ich chuť. Škoricové vločky sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly, zdravý a chutný štart do nového dňa.