Výborná sekaná
![Výborná sekaná](/i/sk/vyborna-sekana.jpg)
Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na panvici s tukom osmažíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mleté bravčové bôčik
500 g mleté hovädzie mäso
3 lyžice majoránka
2 ks vajce
2 ks rohlík alebo žemľa
1 ks veľká cibuľa
2 dl mlieko
3 čajové lyžičky soľ
2 hrsť strúhanka
3 strúčiky cesnak
na potretie 1 ks bielok
podľa potreby 200 ml voda na podliatie
maslo alebo olej na vymazanie
Postup varenia podľa receptu
V mise si zmiešame obidve mäsa, majoránku, vajce, prelisovaný cesnak, osmaženú cibuľku a osolíme. Nakoniec ešte pridáme vyžmýkané rožky. Všetko ručne zmiešame a postupne si podľa potreby pridávame strúhanku.
Zo zmesi si vypracujeme bochník a vkladáme do vymastenej zapekacej misy. Podlieme vodou, potrieme bielkami a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 °C. Pečieme asi 1 hodinu a 20 minút, kým mäso nezhnedne. Občas polievame výpekom a dolievame vodu podľa potreby.
Sekanú podávame nakrájanú na plátky a najlepšie s zemiakovou kašou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Výborná sekaná
Vynikajúca sekaná je lahodný pokrm, ktorý poteší každého gurmána. Pripravuje sa z kvalitného mletého mäsa, do ktorého sa pridávajú bylinky, cesnak, cibuľa a korenie. Zmes sa dôkladne premieša a formuje do tvaru bochníka. Pečie sa v rúre, kým nevznikne chutná kôrka. Skvele sa hodí ku klasickej slovenskej prílohe, ako je zemiaková kaša, ale aj k sviežim šalátom. Vynikajúca sekaná je ideálna pre rodinné večere, oslavy alebo ako sýty obed do práce. Je to klasika, ktorá nikdy nesklame.