Voňavý domáci chlieb
![Voňavý domáci chlieb](/i/sk/vonavy-domaci-chlieb.jpg)
Domáci chlieb jednoduchý na prípravu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 ml vlažná voda
1 lyžička kmín
1 kg hladká múka
soľ
1 kocka kvasnice
1 kocka cukor
Postup varenia podľa receptu
Najprv si pripravíme kvások a to z droždia, cukru a trocha teplej vody. Do kvásku primiešame rascu, soľ a zvyšnú vodu, ktorú pridávame podľa toho, akú má múka vlhkosť. Spracované cesto nechávame vykysnúť.
Voňavý domáci chlebík, ktorý nedá moc práce.
Z droždia, trocha teplej vody a cukru necháme vzejít kvások.
Do kvásku primiešame múku zmiešanú so soľou a rascou a zvyšnú vodu. Tú dávame podľa vlhkosti múky. Vypracujeme cesto, z neho vytvoríme bochník a necháme ho vykysnúť, najlepšie v nejakej múkou zaprášenej ošatke.
Posypeme plech hladkou múkou a tú prebytočnú z plechu odstraníme. Chlieb potrieme vodou so soľou a pečieme najprv asi 15 minút na 200 °C, potom znížime na 150 °C a pečieme ešte ďalších 45 minút.
Chlieb po vybratí z rúry môžeme ešte ľahko potrieť vodou, kvôli farbe.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Voňavý domáci chlieb
Voňavý domáci chlieb je jedným z najpríjemnejších zážitkov, ktoré si môžete dopriať. Jeho kôrka je zlatohnedá a chrumkavá, zatiaľ čo vnútro je mäkké a nadýchané. Pečenie chleba doma prináša nielen skvelú chuť, ale aj nezamieňateľnú vôňu, ktorá naplní celý byt. Pridávaním byliniek alebo semienok môžete vytvoriť variácie, ktoré potešia vaše chuťové poháriky. Tento tradičný pokrm je skvelým doplnkom k akémukoľvek jedlu a s láskou pripravený chlieb určite očarí každého strávnika.