Medovník

Samozrejme, prosím, pošlite mi text, ktorý chcete preložiť do slovenčiny.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
krém 250g maslo
1 plechovka salko
na obalenie 100g mleté vlašské orechy
na ozdobu 15ks vlašské orechy
2 polievkové lyžice strúhaná čokoláda
na potretie 3 polievkové lyžice rum
5 polievkových lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
na cesto 250g hladká múka
1 ks vajce
1 polievková lyžica jedlá sóda
30 g maslo
2 polievkové lyžice med
100 g cukor práškový
Postup varenia podľa receptu
Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko počas asi 2 hodín.
Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.
Preosijeme si múku a jedlú sodu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom zahrievame maslo, med a vajíčka s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sodu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1 hodinu odležať.
Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odrezkov by nám malo zostávať cesto na ešte jeden kus.
Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme po dobu približne 5 minút.
Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne pokladáme na seba a keď je hotový, tak ho posypeme nasekanými orechmi a zdobíme celými vlašskými orechmi a stred nastrúhanou čokoládou.
Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Medovník
Medovník je tradičný český dezert, ktorý sa skladá z niekoľkých vrstiev medového korpusu a sladkej krémovej náplne. Tento lahodný koláč je vyrobený z medu, múky, vajec a ďalších prísad, ktoré mu dodávajú jemnú chuť a arómu. Medovník sa často zdobí orechmi alebo kakaom a podáva sa ako dezert kávou alebo čajom. Je obľúbený pre svoju vláčnosť a sladkosť, a jeho príprava vyžaduje trpezlivosť a starostlivosť, čo z neho robí obľúbený kúsok na rodinné oslavy a sviatky.