Domáce klobásy

Domáce klobásy
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám určite prídu vhod domáce klobásy.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

soľ
800 ml voda
2 kg hoviězé mäso (krk alebo predné)
2 kg bravčová plec (bez kosti)
6 kg bravčový bok (bez kože, bez kostí)
obľúbené korenie
1 balenie bravčové črevá

Postup varenia podľa receptu

Najprv si zájdeme k mäsiarovi pre kvalitné mäso. Pripravíme si dve nádoby.

Na doske si pokrájame hovädzie mäso a osolíme. To isté s bravčovým mäsom. Teraz bude mäso odpočívať (musí sa uležat') pri teplote 5 - 7 °C. A to 3 dni.

Po uplynutí, si 1 kg bravčového bôčika umeleme na strojku na jemnej doske. To isté urobíme s 2 kg hovädzieho mäsa.

Ostatné mäso si nameleme na strojku na doske (na hrubé - 16 mm).

Do jemne namletého mäsa pridáme vodu zmiešanú so svojím obľúbeným korením.

K tomu teraz pridáme mäso, ktoré máme už namleté na hrubej doske.

Ingrediencie zmiešame a spracujeme. Naplníme do čriev. Potom už budeme údiť na 70 °C. Údime zhruba 5-6 hodín. Potom si stačí len vychutnávať skvelé domáce klobásy. Takmer 8 kg chutných klobás.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce klobásy

Domáce klobásy predstavujú tradičnú delikatesu, ktorá má svoju nezastupiteľnú úlohu v slovenskej kuchyni. Ich príprava vyžaduje kvalitné mäso, zvyčajne bravčové, ktoré sa starostlivo ochutí cesnakom, paprikou a rôznymi bylinkami. Klobásy sa následne narazia do čriev a údia sa pri nízkych teplotách, čo im dodáva neodolateľnú chuť a vôňu. Domáce klobásy sú obľúbené nielen ako hlavný chod, ale aj ako prísada do polievok alebo studených misiek. Vďaka svojej autentickej chuti a kvalitným surovinám sú klobásy považované za pokrm, ktorý nielen zasýti, ale aj poteší chuťové poháriky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Mexické
Štítky: Česká kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáce klobásy.

Pridať komentár