Srdiečka z lineckého cesta
![Srdiečka z lineckého cesta](/i/sk/srdiecka-z-lineckeho-cesta.jpg)
Na vál si pripravíme všetky suroviny. Nakrájaný tuk na plátky jednotlivé spracujeme s múkou. Potom dohromady prehnietame zvyšok surovín a vypracujeme do hladkého nelepivého cesta, ktoré zabalené vložíme na 1 hodinu do chladničky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g maslo (tuk)
1 balíček vanilkový cukor
1/4 balíčka prášok do pečiva
1 ks vajce
100 g cukor kryštál na pečenie
300 g hladká múka
1 ks citrón
na ozdobu cukor prášok
na potretie 1 pohára linecká (ríbezľová) marmeláda
podľa potreby hladká múka na podsypanie
Postup varenia podľa receptu
Rúru si predhrejeme na 180°C.
Na doske si pomúčime a vyvaľkáme na nej asi 3mm plát z nášho oddýchnutého cesta. Potom z neho vyrezávame pomocou formičiek požadované tvary. Tie potom nožom prenášame na vymastený plech.
Vkladáme do rúry a pečieme do ružova, nie dlhšie ako 10 minút. Po vybratí necháme vychladnúť.
Vlažné srdiečka (a iné tvary) spájame marmeládou. Pred tým než podávame, posypeme múčkovým cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Srdiečka z lineckého cesta
Srdiečka z lineckého cesta sú obľúbenou sladkosťou, ktorá poteší nielen oči, ale aj chuťové poháriky. Táto lahodná cukrovinka sa vyrába z jemného lineckého cesta, ktoré je známe svojou krehkosťou a vanilkovou vôňou. Cesto sa vykrajuje do tvaru srdiečok a často sa plní sladkým ovocným džemom alebo čokoládovou náplňou. Po upečení sa často posypávajú práškovým cukrom, čo im dodáva na atraktivite. Srdiečka sú skvelou pochúťkou na oslavy, romantické večere alebo len tak k čaju či kávičke.