Srdiečka z lineckého cesta

Srdiečka z lineckého cesta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na vál si pripravíme všetky suroviny. Nakrájaný tuk na plátky jednotlivé spracujeme s múkou. Potom dohromady prehnietame zvyšok surovín a vypracujeme do hladkého nelepivého cesta, ktoré zabalené vložíme na 1 hodinu do chladničky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g maslo (tuk)
1 balíček vanilkový cukor
1/4 balíčka prášok do pečiva
1 ks vajce
100 g cukor kryštál na pečenie
300 g hladká múka
1 ks citrón
na ozdobu cukor prášok
na potretie 1 pohára linecká (ríbezľová) marmeláda
podľa potreby hladká múka na podsypanie

Postup varenia podľa receptu

Rúru si predhrejeme na 180°C.

Na doske si pomúčime a vyvaľkáme na nej asi 3mm plát z nášho oddýchnutého cesta. Potom z neho vyrezávame pomocou formičiek požadované tvary. Tie potom nožom prenášame na vymastený plech.

Vkladáme do rúry a pečieme do ružova, nie dlhšie ako 10 minút. Po vybratí necháme vychladnúť.

Vlažné srdiečka (a iné tvary) spájame marmeládou. Pred tým než podávame, posypeme múčkovým cukrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Srdiečka z lineckého cesta

Srdiečka z lineckého cesta sú obľúbenou sladkosťou, ktorá poteší nielen oči, ale aj chuťové poháriky. Táto lahodná cukrovinka sa vyrába z jemného lineckého cesta, ktoré je známe svojou krehkosťou a vanilkovou vôňou. Cesto sa vykrajuje do tvaru srdiečok a často sa plní sladkým ovocným džemom alebo čokoládovou náplňou. Po upečení sa často posypávajú práškovým cukrom, čo im dodáva na atraktivite. Srdiečka sú skvelou pochúťkou na oslavy, romantické večere alebo len tak k čaju či kávičke.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Srdiečka z lineckého cesta.

Pridať komentár