Vepřové rezne s uhorkami
![Vepřové rezne s uhorkami](/i/sk/veprove-rezne-s-uhorkami.jpg)
Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Ošúpeme si cibuľu a najemno nakrájame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 - 4 ks nakladané uhorky
2 ks cibuľa
1 kocka zeleninový bujón
500 g bravčové mäso
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
worcestrová omáčka
2 lyžice plnotučná horčica
podľa potreby hladká múka
olej
Postup varenia podľa receptu
V panvici si zohrejeme olej a na ňom cibuľku osmažíme do zlatista. Pridáme mäso, osolíme, opepříme, worcester a takto necháme chvíľu podusiť. Podľa potreby podlieme vodou, múkou zahustíme a necháme povařiť. Postupne potom pridáme horčicu, bujón a nakrájané uhorky. Opäť necháme povařiť, až kým nie je mäso mäkké.
Jedlo podávame najlepšie s ryžou, ale môžeme zameniť za cestoviny alebo zemiaky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové rezne s uhorkami
Bravčové rezne s uhorkami sú obľúbeným jedlom, ktoré spája chute mäsa a čerstvosti zeleniny. Tento jednoduchý, ale lahodný recept sa často pripravuje na panvici, kde sa bravčové mäso marinované v korení restuje do zlatista. Pridanie nakrájaných uhoriek skvele dopĺňa chuť a dodáva jedlu sviežosť. Podáva sa najčastejšie s ryžou alebo zemiakmi, čo robí z jedál skvelú voľbu pre rodinný obed alebo večeru. Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj rýchla na prípravu, ideálna pre rušné dni.