Vepřové rezne s uhorkami

Vepřové rezne s uhorkami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Ošúpeme si cibuľu a najemno nakrájame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 - 4 ks nakladané uhorky
2 ks cibuľa
1 kocka zeleninový bujón
500 g bravčové mäso
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
worcestrová omáčka
2 lyžice plnotučná horčica
podľa potreby hladká múka
olej

Postup varenia podľa receptu

V panvici si zohrejeme olej a na ňom cibuľku osmažíme do zlatista. Pridáme mäso, osolíme, opepříme, worcester a takto necháme chvíľu podusiť. Podľa potreby podlieme vodou, múkou zahustíme a necháme povařiť. Postupne potom pridáme horčicu, bujón a nakrájané uhorky. Opäť necháme povařiť, až kým nie je mäso mäkké.

Jedlo podávame najlepšie s ryžou, ale môžeme zameniť za cestoviny alebo zemiaky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové rezne s uhorkami

Bravčové rezne s uhorkami sú obľúbeným jedlom, ktoré spája chute mäsa a čerstvosti zeleniny. Tento jednoduchý, ale lahodný recept sa často pripravuje na panvici, kde sa bravčové mäso marinované v korení restuje do zlatista. Pridanie nakrájaných uhoriek skvele dopĺňa chuť a dodáva jedlu sviežosť. Podáva sa najčastejšie s ryžou alebo zemiakmi, čo robí z jedál skvelú voľbu pre rodinný obed alebo večeru. Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj rýchla na prípravu, ideálna pre rušné dni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Omáčky, Bravčové mäso
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové rezne s uhorkami.

Pridať komentár