Smetanové rizoto

Smetanové rizoto
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. Ošúpanú cibuľu nadrobno nasekáme. Zvyšok zeleniny očistíme a tiež nakrájame. Dáme variť ryžu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 ks kuracie prsia
5 - 7 ks cherry paradajky
1 ks červená paprika
1 ks zelená cibuľa
3 ks jarná cibuľka
1 balíček uvarená ryža
150ml šľahačka
1/4 kocky masox
podľa potreby raž, petržlen, bazalka
soľ, korenie
hrach, mrkva, kukurica
voda

Postup varenia podľa receptu

Na panvici s rozohriatym olejom opražíme cibuľu, pridáme mäso a po opečení pridáme papriku. Zaliatím zmesou z masoxu nechávame chvíľku dusiť. Na to pridávame paradajky, jarabinu a zvyšok zeleniny s hubami. Po chvíli dusenia pridávame varené ryžu, premiešame a zalievame zmesou smotany, byliniek, soli a korenia. Opäť podusíme. Na záver pridáme nastrúhaný syr.

Takto môžeme ihneď podávať ozdobené čerstvou zeleninou a petržlenovou vňaťou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smetanové rizoto

Smetanové rizoto je obľúbený pokrm, ktorý kombinuje tradičné talianske rizoto s jemnou smotanovou chuťou. Základom je kvalitná talianska ryža, najčastejšie arborio alebo carnaroli, ktorá sa varí pomaly a postupne sa pridáva vývar. Do rizota sa primiešava čerstvá smotana, ktorá mu dodá krémovú konzistenciu. Chute je možné rozšíriť pridaním parmezánu, bieleho vína a byliniek, ako je tymián alebo petržlen. Často sa dopĺňa zeleninou, kuracím mäsom alebo morskými plodmi, čo z neho robí variabilný a výdatný pokrm, vhodný pre rôzne príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hydinové mäso, Hlavné jedlo, Zeleninové
Tag: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smetanové rizoto.

Pridať komentár