Smetanové rizoto

Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. Ošúpanú cibuľu nadrobno nasekáme. Zvyšok zeleniny očistíme a tiež nakrájame. Dáme variť ryžu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks kuracie prsia
5 - 7 ks cherry paradajky
1 ks červená paprika
1 ks zelená cibuľa
3 ks jarná cibuľka
1 balíček uvarená ryža
150ml šľahačka
1/4 kocky masox
podľa potreby raž, petržlen, bazalka
soľ, korenie
hrach, mrkva, kukurica
voda
Postup varenia podľa receptu
Na panvici s rozohriatym olejom opražíme cibuľu, pridáme mäso a po opečení pridáme papriku. Zaliatím zmesou z masoxu nechávame chvíľku dusiť. Na to pridávame paradajky, jarabinu a zvyšok zeleniny s hubami. Po chvíli dusenia pridávame varené ryžu, premiešame a zalievame zmesou smotany, byliniek, soli a korenia. Opäť podusíme. Na záver pridáme nastrúhaný syr.
Takto môžeme ihneď podávať ozdobené čerstvou zeleninou a petržlenovou vňaťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smetanové rizoto
Smetanové rizoto je obľúbený pokrm, ktorý kombinuje tradičné talianske rizoto s jemnou smotanovou chuťou. Základom je kvalitná talianska ryža, najčastejšie arborio alebo carnaroli, ktorá sa varí pomaly a postupne sa pridáva vývar. Do rizota sa primiešava čerstvá smotana, ktorá mu dodá krémovú konzistenciu. Chute je možné rozšíriť pridaním parmezánu, bieleho vína a byliniek, ako je tymián alebo petržlen. Často sa dopĺňa zeleninou, kuracím mäsom alebo morskými plodmi, čo z neho robí variabilný a výdatný pokrm, vhodný pre rôzne príležitosti.