Kapustový mozog
Omyjeme kapustu a rozkrojíme na štvrtky. V hrnci dáme variť vodu, osolíme a štvrtky do nej vložíme a varíme, kým nezmäknú. Potom osušíme a nakrájíme na rezance.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
800 g kapusta
8 ks vajcia
1 ks cibuľa
3 polievkové lyžice maslo
3 polievkové lyžice olej
podľa chuti soľ
mletý rasca
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme si cibuľu a nadrobno nakrájame. Do misky si vyklepneme vajce, rozšľaháme s peperom a soľou.
Na panvicu s rozpáleným olejom a maslom dáme smažiť cibuľku. Keď je dozlatista osmažená, vkladáme nakrájanú kapustu a chvíľu restujeme. Potom vlejeme rozšľahané vajcia. Pridáme kmín a osolíme, okoreníme podľa chuti.
Kapustový mozeček podávame s vareným zemiakom alebo čerstvým pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustový mozog
Kapustový mozeček je tradičné české jedlo, ktoré sa pripravuje z dusenej kapusty, cibule a vajec. Tento pokrm má jemnú a krémovú konzistenciu, čo ho robí ideálnym na podávanie s pečivom alebo zemiakmi. Väčšinou sa ochucuje soľou, korením a niekedy aj bylinkami, ako je majoránka. Kapustový mozeček sa často podáva ako hlavný chod alebo ako príloha a teší sa obľube v mnohých českých domácnostiach, najmä v zimných mesiacoch, keď je kapusta v sezóne. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, čo z neho robí skvelú voľbu na rýchly obed či večeru.