Kapustový mozog

Kapustový mozog
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Omyjeme kapustu a rozkrojíme na štvrtky. V hrnci dáme variť vodu, osolíme a štvrtky do nej vložíme a varíme, kým nezmäknú. Potom osušíme a nakrájíme na rezance.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

800 g kapusta
8 ks vajcia
1 ks cibuľa
3 polievkové lyžice maslo
3 polievkové lyžice olej
podľa chuti soľ
mletý rasca

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme si cibuľu a nadrobno nakrájame. Do misky si vyklepneme vajce, rozšľaháme s peperom a soľou.

Na panvicu s rozpáleným olejom a maslom dáme smažiť cibuľku. Keď je dozlatista osmažená, vkladáme nakrájanú kapustu a chvíľu restujeme. Potom vlejeme rozšľahané vajcia. Pridáme kmín a osolíme, okoreníme podľa chuti.

Kapustový mozeček podávame s vareným zemiakom alebo čerstvým pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustový mozog

Kapustový mozeček je tradičné české jedlo, ktoré sa pripravuje z dusenej kapusty, cibule a vajec. Tento pokrm má jemnú a krémovú konzistenciu, čo ho robí ideálnym na podávanie s pečivom alebo zemiakmi. Väčšinou sa ochucuje soľou, korením a niekedy aj bylinkami, ako je majoránka. Kapustový mozeček sa často podáva ako hlavný chod alebo ako príloha a teší sa obľube v mnohých českých domácnostiach, najmä v zimných mesiacoch, keď je kapusta v sezóne. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, čo z neho robí skvelú voľbu na rýchly obed či večeru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kapustový mozog.

Pridať komentár