Zemiakové knedle
![Zemiakové knedle](/i/sk/zemiakove-knedle.jpg)
Zemiakové knedle, obľúbená príloha podávaná s mäsom alebo so zeleninou. (kapusta, špenát)
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 šálky hrubá múka
soľ
4 šálky zhotovené zemiaky
1 ks vajíčko
Postup varenia podľa receptu
Môžeme ich tiež urobiť plnené.
Najskôr si oškrabeme zemiaky a dáme variť do osolenej vody.
Po uvarení ich ešte teplé na strúhadle nastrúhame.
Pridáme múku, vajíčko a osolíme. Cesto dôkladne spracujeme. Vytvarujeme 4 šišky.
Do osolenej, vrúcej vody vložíme šišky a varíme zhruba 20 - 25 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové knedle
Bramborové knedlíky sú tradičný český pokrm, ktorý sa teší veľkej obľube. Hlavnými ingredienciami sú uvarené a nastrúhané zemiaky, múka a vajíčka. Zmes sa tvaruje do podlhovastých alebo guľatých knedlíkov a varí sa vo vriacej vode. Bramborové knedlíky sa často podávajú ako príloha k mäsovým pokrmom, napríklad k pečené káčici alebo vepřová pečeni so zelnom. Ak sa pripravia bezlepkovou múkou, môžu si ich vychutnať aj ľudia s celiakiou. Sú chutné a sýte, čo z nich činí ideálne jedlo pre chladné dni.