Zemiakové knedle

Zemiakové knedle
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zemiakové knedle, obľúbená príloha podávaná s mäsom alebo so zeleninou. (kapusta, špenát)

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 šálky hrubá múka
soľ
4 šálky zhotovené zemiaky
1 ks vajíčko

Postup varenia podľa receptu

Môžeme ich tiež urobiť plnené.

Najskôr si oškrabeme zemiaky a dáme variť do osolenej vody.

Po uvarení ich ešte teplé na strúhadle nastrúhame.

Pridáme múku, vajíčko a osolíme. Cesto dôkladne spracujeme. Vytvarujeme 4 šišky.

Do osolenej, vrúcej vody vložíme šišky a varíme zhruba 20 - 25 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové knedle

Bramborové knedlíky sú tradičný český pokrm, ktorý sa teší veľkej obľube. Hlavnými ingredienciami sú uvarené a nastrúhané zemiaky, múka a vajíčka. Zmes sa tvaruje do podlhovastých alebo guľatých knedlíkov a varí sa vo vriacej vode. Bramborové knedlíky sa často podávajú ako príloha k mäsovým pokrmom, napríklad k pečené káčici alebo vepřová pečeni so zelnom. Ak sa pripravia bezlepkovou múkou, môžu si ich vychutnať aj ľudia s celiakiou. Sú chutné a sýte, čo z nich činí ideálne jedlo pre chladné dni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakové knedle.

Pridať komentár