Bublanina s čerešňami
Použite ovocie, ktoré je práve sezónne. Ak máte nakladané čerešne, môžete použiť aj tie.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g polohladká múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
6 ks vajcia
300 g cukor krupica
100 ml olej
podľa chuti 500 - 750 g čerešne
podľa potreby múka na vysypanie
olej na vymazanie
Postup varenia podľa receptu
Rozpukneme si vajíčko a oddelíme žĺtky od bielkov. Z tých následne ušľaháme sneh a do neho postupne prišľaháme žĺtky s cukrom. K tomu potom opatrne primiešame prášok do pečiva, olej a múku.
Vymastíme plech, vysypeme ho, rozotrieme na neho cesto a na to pokladáme čerešne. Vkladáme do trúby na 180°C a asi 20 minút pečieme do zlatista.
Po vybratí necháme trochu vychladnúť a nakrájané môžeme ihneď podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bublanina s čerešňami
Bublanina s čerešňami je obľúbený slovenský koláč, ktorý sa vyznačuje svojím nadýchaným cestom a šťavnatými čerešňami. Toto lahodné jedlo sa často pripravuje v lete, keď sú čerešne zrelé a plné chuti. Cesto sa skladá z múky, cukru, vajec a mlieka, čo vytvorí jemnú konzistenciu, do ktorej sa čerešne vmiešajú alebo sa na ne položia. Bublanina je ideálna ako dezert alebo desiata a skvele sa hodí k popoludňajšej káve alebo čaju.