Bublanina s čerešňami

Bublanina s čerešňami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Použite ovocie, ktoré je práve sezónne. Ak máte nakladané čerešne, môžete použiť aj tie.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g polohladká múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
6 ks vajcia
300 g cukor krupica
100 ml olej
podľa chuti 500 - 750 g čerešne
podľa potreby múka na vysypanie
olej na vymazanie

Postup varenia podľa receptu

Rozpukneme si vajíčko a oddelíme žĺtky od bielkov. Z tých následne ušľaháme sneh a do neho postupne prišľaháme žĺtky s cukrom. K tomu potom opatrne primiešame prášok do pečiva, olej a múku.

Vymastíme plech, vysypeme ho, rozotrieme na neho cesto a na to pokladáme čerešne. Vkladáme do trúby na 180°C a asi 20 minút pečieme do zlatista.

Po vybratí necháme trochu vychladnúť a nakrájané môžeme ihneď podávať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bublanina s čerešňami

Bublanina s čerešňami je obľúbený slovenský koláč, ktorý sa vyznačuje svojím nadýchaným cestom a šťavnatými čerešňami. Toto lahodné jedlo sa často pripravuje v lete, keď sú čerešne zrelé a plné chuti. Cesto sa skladá z múky, cukru, vajec a mlieka, čo vytvorí jemnú konzistenciu, do ktorej sa čerešne vmiešajú alebo sa na ne položia. Bublanina je ideálna ako dezert alebo desiata a skvele sa hodí k popoludňajšej káve alebo čaju.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Dobroty, Cukrárenské výrobky, Ovocný, Pre deti
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bublanina s čerešňami.

Pridať komentár