Nálev na uhorky

K letu patrí zaváranie. Zavára sa ovocie, zelenina a iné.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
10 ks bobkový list
3,5 l voda
500 g cukor kryštál
160 g soľ
10 ks nové korenie - guľôčky
nálev 1,5 l ocot
50 guľôčiek sacharín
5 ks klinček
20 ks čierne korenie celé - guľôčky
Postup varenia podľa receptu
Dnes si urobíme nálev na uhorky. Na záhrade si natrháme uhorky, očistíme a dôkladne umyjeme.
Pripravíme si kocky mrkvy, cibule, kôpru, korenia a pod. Po naplnení pohárov uhorkami (poháre a viečka dôkladne umyjeme) vložíme kocky zeleniny a korenia, pozri vyššie. Zalijeme nálevom, ktorý si teraz pripravíme.
Do veľkého hrnca dáme variť vodu (pozri ingrediencie). Pridáme tam cukor, sacharin a korenie. Osolíme a pridáme ocot. Priebežne miešame. Varíme asi dvadsať minút.
Potom poháre zalijeme hotovým nálevom. Zavíčkujeme a sterilizujeme. Nálev je veľmi chutný.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Nálev na uhorky
Nálev na uhorky je kľúčovým prvkom pri zaváraní uhoriek na zimu. Tradične sa skladá z vody, octu, cukru a soli, čo vytvára charakteristickú kyslú chuť, ktorú uhorky nasajú. Okrem základných surovín je bežné pridávať horčičné semienko, kôpor, bobkový list a cesnak pre extra arómu a chuť. Niektorí ľudia tiež pridávajú čierne korenie alebo pálivé papričky pre pikantnejšiu variantu. Nálev sa krátko prevarí a potom sa naleje na uhorky v zaváracej sklenici, ktoré sa tesne uzavrú a sterilizujú. Správny nálev je teda základ pre chrumkavé a chutné nakladané uhorky.