Domáci perník

Do väčšej misy dáme hladkú a polohrubú múku, zmiešame s cukrom, kakaom a práškom do perníka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček mleka
2 ks vajcia
1 hrnček polohrubé múky
2 lyžice kakaového prášku
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček hladkej múky
1/2 pohára marmelády
1 hrnček cukru
1 balík prášku na perník
podľa potreby múky na vysypanie
maslo na vymazanie
Postup varenia podľa receptu
Akonáhle je všetko dobre premiešané, pridáme vajcia, mlieko, olej a marmeládu.
Po riadnom premiešaní si pripravíme plech, vymastíme maslom, vysypeme múkou a cesto naň vylejeme. Do predhriatej rúry perník vložíme asi na 30 minút. Pečieme na 200 °C.
Potom, čo sa perník upečie, môžete ho potrieť nejakou polevou, napr. čokoládovou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci perník
Domáce perník je tradičným českým dezertom, ktorý sa vyznačuje svojou mäkkou a chutnou štruktúrou. Obvykle sa pripravuje z medu, korenia a celozrnnej múky, čo mu dodáva charakteristickú chuť. Na povrchu je často poliaty čokoládou alebo posypaný cukrom. Tento lahodný dezert je ideálny na jesenné a zimné obdobie a často sa podáva pri rodinných oslavách a sviatkoch. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok poteší každého milovníka sladkostí.