Domáci perník

Domáci perník
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do väčšej misy dáme hladkú a polohrubú múku, zmiešame s cukrom, kakaom a práškom do perníka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hrnček mleka
2 ks vajcia
1 hrnček polohrubé múky
2 lyžice kakaového prášku
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček hladkej múky
1/2 pohára marmelády
1 hrnček cukru
1 balík prášku na perník
podľa potreby múky na vysypanie
maslo na vymazanie

Postup varenia podľa receptu

Akonáhle je všetko dobre premiešané, pridáme vajcia, mlieko, olej a marmeládu.

Po riadnom premiešaní si pripravíme plech, vymastíme maslom, vysypeme múkou a cesto naň vylejeme. Do predhriatej rúry perník vložíme asi na 30 minút. Pečieme na 200 °C.

Potom, čo sa perník upečie, môžete ho potrieť nejakou polevou, napr. čokoládovou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci perník

Domáce perník je tradičným českým dezertom, ktorý sa vyznačuje svojou mäkkou a chutnou štruktúrou. Obvykle sa pripravuje z medu, korenia a celozrnnej múky, čo mu dodáva charakteristickú chuť. Na povrchu je často poliaty čokoládou alebo posypaný cukrom. Tento lahodný dezert je ideálny na jesenné a zimné obdobie a často sa podáva pri rodinných oslavách a sviatkoch. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok poteší každého milovníka sladkostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Cukrovinky, Dobroty, Cukrárenské výrobky, Pre deti, Cestoviny, Vianočné jedlo, Veľká noc
Tag: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáci perník.

Pridať komentár