Kynutý hruškový knedlík v domácej pekárni

Jednoduchý recept na hruškové knedlíky pripravené v domácej pekárni.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 1/45 l mlieko
1 ks vajce
2 50 dkg polohrubá múka
1 ks starší rohlík alebo žemľa
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička sušené droždie
1 čajová lyžička cukor
podľa potreby soľ
Postup varenia podľa receptu
Vajcia rozšľaháme v mlieku a nalejeme do nádoby v pekárni. Staršie pečivo nakrájame na kocky a pridáme do nádoby. Všetko zasypeme múkou. Do ľavého rohu nasypeme soľ a do pravého rohu sušené droždie s cukrom.
Pekáreň nastavíme na miešanie bez pečenia. (cca 1 hodina a 15 minút).
Keď cesto vykysne, dáme variť osolenú vodu.
Cesto vyberieme a rozdelíme na 3 rovnaké časti a vytvarujeme 3 rovnaké valčeky.
Chvíľu ich necháme odpočívať pod utierkou, kým voda nezačne vrieť.
Knédle vložíme do hrnca a skontrolujeme, či sa neprichytili k dnu hrnca.
Varíme 25 minút. Po 10 minutách varenia knedlík otočíme.
Uvarené knedlíky vyberieme z hrnca, propicháme vidličkou a nakrájame niťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kynutý hruškový knedlík v domácej pekárni
Kynutý hruškový knedlík je obľúbeným jedlom českej kuchyne, ideálnym ako príloha k rôznym mäsovým a zeleninovým jedlám. Jeho príprava v domácej pekárni je jednoduchá a rýchla, čo uľahčuje čas strávený v kuchyni. Stačí zmiešať múku, droždie, soľ a vodu, a pekáreň sa postará o kysnutie a varenie. Výsledkom sú nadýchané knedlíky, ktoré skvele absorbujú omáčky a dodávajú jedlu lahodnú chuť. Vyskúšajte túto tradičnú špecialitu a obohaťte svoj jedálny lístok o kúsok českej kultúry.