Kynutý hruškový knedlík v domácej pekárni

Kynutý hruškový knedlík v domácej pekárni
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Jednoduchý recept na hruškové knedlíky pripravené v domácej pekárni.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 1/45 l mlieko
1 ks vajce
2 50 dkg polohrubá múka
1 ks starší rohlík alebo žemľa
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička sušené droždie
1 čajová lyžička cukor
podľa potreby soľ

Postup varenia podľa receptu

Vajcia rozšľaháme v mlieku a nalejeme do nádoby v pekárni. Staršie pečivo nakrájame na kocky a pridáme do nádoby. Všetko zasypeme múkou. Do ľavého rohu nasypeme soľ a do pravého rohu sušené droždie s cukrom.

Pekáreň nastavíme na miešanie bez pečenia. (cca 1 hodina a 15 minút).

Keď cesto vykysne, dáme variť osolenú vodu.

Cesto vyberieme a rozdelíme na 3 rovnaké časti a vytvarujeme 3 rovnaké valčeky.

Chvíľu ich necháme odpočívať pod utierkou, kým voda nezačne vrieť.

Knédle vložíme do hrnca a skontrolujeme, či sa neprichytili k dnu hrnca.

Varíme 25 minút. Po 10 minutách varenia knedlík otočíme.

Uvarené knedlíky vyberieme z hrnca, propicháme vidličkou a nakrájame niťou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kynutý hruškový knedlík v domácej pekárni

Kynutý hruškový knedlík je obľúbeným jedlom českej kuchyne, ideálnym ako príloha k rôznym mäsovým a zeleninovým jedlám. Jeho príprava v domácej pekárni je jednoduchá a rýchla, čo uľahčuje čas strávený v kuchyni. Stačí zmiešať múku, droždie, soľ a vodu, a pekáreň sa postará o kysnutie a varenie. Výsledkom sú nadýchané knedlíky, ktoré skvele absorbujú omáčky a dodávajú jedlu lahodnú chuť. Vyskúšajte túto tradičnú špecialitu a obohaťte svoj jedálny lístok o kúsok českej kultúry.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Prílohy
Tag: Česká kuchyňa, príloha

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kynutý hruškový knedlík v domácej pekárni.

Pridať komentár