Jednoduchá slivková omáčka

Jednoduchá slivková omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Omáčka, ktorá výborne chutí k údenému alebo k grilovanému mäsu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g slivkové povidla
1 ks citron
2 lyžice hladká múka
3 lyžice maslo
podľa chuti cukor krupica

Postup varenia podľa receptu

Citron dôkladne vydrhneme kartáčom pod horúcou vodou a nastrúhame kôru. Potom vymačkáme šťavu.

Rozpustíme maslo, zaprášime múkou, podlijeme troškou vývaru a pridáme slivkové povidlá. Pridáme citronovú kôru aj šťavu a cukor. Premiešame, prevaríme a precedíme cez husté sitko.

Na záver pridáme pár kvapiek rumu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduchá slivková omáčka

Jednoduchá slivková omáčka je vynikajúcim doplnkom k mnohým jedlám. Jej sladká a kyslá chuť sa skvele hodí k mäsu, ako je kačica alebo bravčové, a môže tiež ozvláštniť cestoviny či syry. Na prípravu tejto omáčky stačia zrelé slivky, cukor, ocot a korenie podľa chuti. Pozorne pripravená, slivková omáčka dodá vašim jedlám lahodnú a zaujímavú chuť, ktorú si každý zamiluje. Ideálne je podávať ju teplú alebo studenú, podľa preferencie a typu jedla, ktoré ju sprevádza.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jednoduchá slivková omáčka.

Pridať komentár