Jednoduchá slivková omáčka
![Jednoduchá slivková omáčka](/i/sk/jednoducha-slivkova-omacka.jpg)
Omáčka, ktorá výborne chutí k údenému alebo k grilovanému mäsu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g slivkové povidla
1 ks citron
2 lyžice hladká múka
3 lyžice maslo
podľa chuti cukor krupica
Postup varenia podľa receptu
Citron dôkladne vydrhneme kartáčom pod horúcou vodou a nastrúhame kôru. Potom vymačkáme šťavu.
Rozpustíme maslo, zaprášime múkou, podlijeme troškou vývaru a pridáme slivkové povidlá. Pridáme citronovú kôru aj šťavu a cukor. Premiešame, prevaríme a precedíme cez husté sitko.
Na záver pridáme pár kvapiek rumu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduchá slivková omáčka
Jednoduchá slivková omáčka je vynikajúcim doplnkom k mnohým jedlám. Jej sladká a kyslá chuť sa skvele hodí k mäsu, ako je kačica alebo bravčové, a môže tiež ozvláštniť cestoviny či syry. Na prípravu tejto omáčky stačia zrelé slivky, cukor, ocot a korenie podľa chuti. Pozorne pripravená, slivková omáčka dodá vašim jedlám lahodnú a zaujímavú chuť, ktorú si každý zamiluje. Ideálne je podávať ju teplú alebo studenú, podľa preferencie a typu jedla, ktoré ju sprevádza.