Sviečková na smotane

Sviečková na smotane
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Deň či dva dopredu si pripravíme náš mäsový základ, aby bolo mäso mäkšie a to týmto spôsobom. Očistenú zeleninu si nakrájame na kúsky, umyjeme si mäso a vložíme do hrnca. Naň vyskladáme nakrájanú zeleninu a cibuľu, bobkový list, nové korenie a celý čierny pepř. Takto dáme do chladničky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

100 g koreninová zelenina
vavrínový list
soľ
2 dl kyslá smotana
1 dl mlieko
celé nové korenie
40 g maslo
mletý čierny korenie
40 g cibuľa
celý čierny korenie
400 g hovädzia sviečková alebo hovädzie zadné
40 g hladká múka

Postup varenia podľa receptu

Potom, čo vyberieme, obsah hrnca pekne osmahneme a podlijeme vývarom alebo vodou. Priklopené potom dusíme, kým nám mäso nezmäkne. Sviečkovú potom vyberieme a naporcujeme na plátky.

Zbytkovú šťavu zmiešame s mliekom a múkou a chvíľu povaríme. Omáčku precedíme a zeleninu, ktorá nám tam uviazne, buď do omáčky prelisujeme alebo rozmixujeme. Nakoniec ešte dosolíme, dopepříme a môžeme ešte prisladit alebo okyseliť podľa chuti.

Do omáčky potom vkladáme naše mäso a prehrejeme.

Podávame najlepšie s houskovým knedlíkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Sviečková na smotane

Sviečková na smotane je tradičné české jedlo, ktoré sa pripravuje z hovädzej sviečkovej. Tento lahodný pokrm sa obvykle podáva s jemnou smotanovou omáčkou, ktorá obsahuje zeleninu, korenie a citrónovú šťavu. Sviečková sa často dopĺňa houskovým knedlíkom, ktorý skvele vstrebáva omáčku. Tento pokrm je obľúbený na slávnostné príležitosti a je typickým príkladom českej kuchyne, ktorá kladie dôraz na chutné a sýte pokrmy. Sviečková na smotane je radosťou pre mnohých gurmánov a je príkladom českej kulinárskej tradície.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Hovädzie mäso, Omáčky, Sušienky na smotane
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Sviečková na smotane.

Pridať komentár