Šunkofleky

Šunkofleky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na obľúbené české jedlo.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g údené mäso
400 g cestoviny fliačky
5 ks vajcia
4 kvapky olej
100 ml mlieko
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Uvaríme cestoviny vo osolenej vode s niekoľkými kvapkami oleja. Potom precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkávať. Uvarené údené mäso alebo šunku nakrájame na centimetrové kocky.

Do zapekacej misy dáme cestoviny, ktoré premiešame s mäsom a dáme na 15 minút do predhriatej rúry. Pečieme na 220 °C.

Medzitým vyšľaháme vajcia s mliekom a pridáme soľ a korenie. Touto zmesou zalejeme čiastočne zapečené šunkofleky. Teplotu znížime na 180 °C a dopiecť.

Šunkofleky podávame s kyslými uhorkami alebo uhorkovým šalátom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šunkofleky

Šunkofleky sú obľúbené české jedlo, ktoré sa skladá z cestovín, šunky a syra. Tento chutný pokrm sa často pripravuje z klasických kolienok alebo rezancov, ktoré sa zmiešajú s kockami šunky a nastrúhaným syrom. Jedlo sa potom zapečie v rúre, kým nie je na povrchu zlatisté a chrumkavé. Šunkofleky sú rýchle na prípravu a ideálne pre rodinné obedy či večere. Vďaka svojej variabilite je možné pridať aj ďalšie ingrediencie, ako je zelenina alebo korenie, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre každú domácnosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Pečené zemiaky a cestoviny
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šunkofleky.

Pridať komentár