Šunkofleky
![Šunkofleky](/i/sk/sunkofleky.jpg)
Recept na obľúbené české jedlo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g údené mäso
400 g cestoviny fliačky
5 ks vajcia
4 kvapky olej
100 ml mlieko
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Uvaríme cestoviny vo osolenej vode s niekoľkými kvapkami oleja. Potom precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkávať. Uvarené údené mäso alebo šunku nakrájame na centimetrové kocky.
Do zapekacej misy dáme cestoviny, ktoré premiešame s mäsom a dáme na 15 minút do predhriatej rúry. Pečieme na 220 °C.
Medzitým vyšľaháme vajcia s mliekom a pridáme soľ a korenie. Touto zmesou zalejeme čiastočne zapečené šunkofleky. Teplotu znížime na 180 °C a dopiecť.
Šunkofleky podávame s kyslými uhorkami alebo uhorkovým šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šunkofleky
Šunkofleky sú obľúbené české jedlo, ktoré sa skladá z cestovín, šunky a syra. Tento chutný pokrm sa často pripravuje z klasických kolienok alebo rezancov, ktoré sa zmiešajú s kockami šunky a nastrúhaným syrom. Jedlo sa potom zapečie v rúre, kým nie je na povrchu zlatisté a chrumkavé. Šunkofleky sú rýchle na prípravu a ideálne pre rodinné obedy či večere. Vďaka svojej variabilite je možné pridať aj ďalšie ingrediencie, ako je zelenina alebo korenie, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre každú domácnosť.