Jablkové lievance
![Jablkové lievance](/i/sk/jablkove-lievance.jpg)
Olúpeme si a nahrubo nastrúhame jablká. K nim si pridáme vajcia, mlieko, múku a prášok do pečiva. Z tohto si potom vymiešame cesto.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/3 balíčka prášku do pečiva
1 hrnok strúhané jablko
1 hrnok mlieka
1 hrnok polohrufovej múky
1 ks vajce
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si panvicu s rozpáleným olejom, vezmeme si naberačku a s ňou nalievame cesto na panvicu a smažíme.
Lívance sú výborné posypané škoricou, pomazané marmeládou a ozdobené šľahačkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jablkové lievance
Jablkové lievance sú lahodným dezertom, ktorý spája osviežujúcu chuť jabĺk s nadýchaným cestom. Táto pochúťka sa ľahko pripravuje a je ideálna na raňajky alebo desiatu. Jablká môžete nastrúhať alebo nakrájať na kocky, čo dodá lievancom príjemnú textúru. Okorenené škoricou a podávané s javorovým sirupom alebo jogurtom, jablkové lievance oslovia nielen milovníkov sladkého. Pripravte si ich na víkendový brunch a potešte svoju rodinu alebo priateľov chuťou tohto jablkového jedla.