Jablkové lievance

Jablkové lievance
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpeme si a nahrubo nastrúhame jablká. K nim si pridáme vajcia, mlieko, múku a prášok do pečiva. Z tohto si potom vymiešame cesto.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/3 balíčka prášku do pečiva
1 hrnok strúhané jablko
1 hrnok mlieka
1 hrnok polohrufovej múky
1 ks vajce

Postup varenia podľa receptu

Pripravíme si panvicu s rozpáleným olejom, vezmeme si naberačku a s ňou nalievame cesto na panvicu a smažíme.

Lívance sú výborné posypané škoricou, pomazané marmeládou a ozdobené šľahačkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jablkové lievance

Jablkové lievance sú lahodným dezertom, ktorý spája osviežujúcu chuť jabĺk s nadýchaným cestom. Táto pochúťka sa ľahko pripravuje a je ideálna na raňajky alebo desiatu. Jablká môžete nastrúhať alebo nakrájať na kocky, čo dodá lievancom príjemnú textúru. Okorenené škoricou a podávané s javorovým sirupom alebo jogurtom, jablkové lievance oslovia nielen milovníkov sladkého. Pripravte si ich na víkendový brunch a potešte svoju rodinu alebo priateľov chuťou tohto jablkového jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Dezerty, Dobroty, Palacinky, Cukrárenské výrobky, Pre deti
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jablkové lievance.

Pridať komentár