Domáca griotka

Domáca griotka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Pripravíme si dobre umytú 5l sklenenicu a umyté čerešne.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 l čerstvé višne
1 l rum
1 kg cukor
podľa potreby 1 l vodka alebo lieh

Postup varenia podľa receptu

Do pohára dávame vždy vrstvu čerešní a vrstvu cukru. Takto vyskladáme celý pohár, uzavrieme a dáme na deň do tmavého chladného miesta.

Po otvorení zalijeme rumom až nad poslednú vrstvu. Takto nechávame 6-8 týždňov odležať. Vždy raz za týždeň otvoríme a premiešame.

Po uplynutí času čerešne precedíme a necháme si ich stranou na neskoršiu degustáciu.

Precedenú tekutinu zmiešame s vodkou alebo nejakým silnejším liehom, koľko je na vlastnom zvážení.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáca griotka

Domáca griotka je lahodný slovenský likér, ktorý sa vyrába z višní, alkoholu a cukru. Tento tradičný nápoj má bohatú a sladkú chuť, ktorá sa skvele hodí ako dezert alebo digestív. Výroba griotky je jednoduchá a často sa odovzdáva z generácie na generáciu. Višne sa namáčajú v alkohole, často s prídavkom korenia, a nechajú sa macerovať, aby vyvinuli svoju jedinečnú chuť. Domáca griotka je obľúbená nielen v zimných mesiacoch, ale aj ako osviežujúci nápoj počas letných večerov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Koktail, Nápoje, Ovocný
Štítky: nápoj, Slovenská kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáca griotka.

Pridať komentár