Karbanátky v rúre

Karbanátky v rúre
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 2

Karbanátky všeobecne patria medzi veľmi obľúbené jedlá, ktoré sa tu občas, tu často objavujú na našich stoloch. Dôvod je jednoduchý – za karbanátky v rúre stojí recept, ktorého príprava nezaberie príliš veľa času, a vďaka minimálnemu množstvu použitého oleja sa toto jedlo radí k tým zdravším. Pečenie karbanátkov v rúre má tiež tú výhodu, že nemusíte tráviť drahocenný čas pri sporáku, ale necháte ich príslušný čas v rúre a je to. Karbanátky v rúre predstavujú vynikajúcu voľbu pri uvažovaní, čo rýchlo na večeru alebo na obed, a tak by ich recept nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Karbanátky v rúre sa napokon stanú verným pomocníkom pri riešení každodenného dilematu vyjadreného večnou otázkou – čo chcete k jedlu.

Karbanátky v rúre môžu mať mnoho rôznych podôb. Robia sa na množstvo spôsobov. Kombinovať sa dajú rôzne druhy mäsa a korenia presne podľa vašej chuti. A zmiešať sa dajú i ďalšie druhy mäsa než mleté hovädzie mäso a mleté bravčové mäso. Stačí požiadať svojho mäsiara, aby vám poradil a namlel tú správnu kombináciu. A ak máte doma mlynček na mäso, môžete sa v kuchyni vyžiť, ako je libo. Karbanátky v rúre vám rovnako neurobia dieru v vrecku, a tak sa hodia ako jedlo, ktoré sa dá urobiť niekoľkokrát do mesiaca. K karbanátkom z rúry odporúčame zeleninové pyré.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g mletého mäsa
1 vajce
1–2 strúčiky cesnaku
1–2 lyžice majoránky
1 lyžička soli
1/4 lyžičky korenia

Postup varenia podľa receptu

Mleté mäso zmiešajte s vajcom, prelisovaným cesnakom a korením.

Do predhriatej rúry na 200 °C ich potom dajte na plech s papierom na pečenie alebo alobalom na 20 minút. To je všetko.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky v rúre

Karbanátky v rúre sú obľúbeným pokrmom, ktorý kombinuje chuť tradičných vyprážaných karbanátkov s výhodami pečenia. Príprava je jednoduchá: zmes mletého mäsa, strúhanky, vajec a korenia sa tvaruje do placiek, ktoré sa následne pečú v rúre na papieri na pečenie. Pečením karbanátky získajú chrumkavú kôrku, pričom zostávajú vo vnútri šťavnaté. Pečenie v rúre ponúka zdravšiu alternatívu bez nadbytočného oleja a je ideálnou voľbou pre rodinné večere alebo rýchle obedy. Podávajte ich s bramborovou kašou alebo čerstvým šalátom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hydinové mäso, Hlavné jedlo, Hovädzie mäso, Mäsové guľky, Mleté mäso, Bravčové mäso
Štítky: Americká kuchyňa, hydinové mäso, hlavné jedlo, Holandská kuchyňa, hovädzie mäso, mleté mäso, bravčové mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karbanátky v rúre.

Pridať komentár