Hrnčekové knedlíky
![Hrnčekové knedlíky](/i/sk/hrncekove-knedliky.jpg)
Z vajec si po rozklepnutí oddelíme žĺtky a bielky. Na malé kocky si nakrájame rožky. Z bielkov si vyšľaháme sneh.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček mlieko
1 hrnček hrubá múka
2 ks vajcia
2 ks rožok
1 čajová lyžička soľ
podľa potreby olej na vymastenie
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si misku, do nej nasypeme hrnček múky, k tomu prilijeme hrnček mlieka, pridáme žĺtky a soľ. Poriadne premiešame, pridáme nakrájané rožky. Do takto pripraveného cesta vmiešavame vyšľahaný sneh.
Pripravíme si 4 hrnčeky, ktoré vymastíme olejom a plníme do 3/4. Vkladáme do hrnca s vodou, tak aby hrnčeky boli ponorené ani nie do polovice. Hrniec prikryjeme a 30-35 minút varíme. Hrnčeky vyberieme a necháme chvíľu schladnúť, vyklepneme a môžeme krájať.
Knédliky sú výborné ako príloha k akejkoľvek omáčke.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrnčekové knedlíky
Hrnkovej knedlíky sú obľúbeným tradičným jedlom slovenskej kuchyne. Tento jednoduchý recept umožňuje rýchlu prípravu nadýchanej knedle, ktoré sa skvele hodia ako príloha k omáčkam, mäsu alebo aj k guľášu. Príprava hrnkových knedlíkov spočíva v miešaní ingrediencií ako sú múka, droždie, mlieko a vajce, ktoré sa potom varia vo vode. Vďaka svojej variabilite môžu byť ochutené bylinkami alebo podávané s rôznymi omáčkami, čo ich robí obľúbenou voľbou na slovenských stoloch.