Hrnčekové knedlíky

Hrnčekové knedlíky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Z vajec si po rozklepnutí oddelíme žĺtky a bielky. Na malé kocky si nakrájame rožky. Z bielkov si vyšľaháme sneh.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hrnček mlieko
1 hrnček hrubá múka
2 ks vajcia
2 ks rožok
1 čajová lyžička soľ
podľa potreby olej na vymastenie

Postup varenia podľa receptu

Pripravíme si misku, do nej nasypeme hrnček múky, k tomu prilijeme hrnček mlieka, pridáme žĺtky a soľ. Poriadne premiešame, pridáme nakrájané rožky. Do takto pripraveného cesta vmiešavame vyšľahaný sneh.

Pripravíme si 4 hrnčeky, ktoré vymastíme olejom a plníme do 3/4. Vkladáme do hrnca s vodou, tak aby hrnčeky boli ponorené ani nie do polovice. Hrniec prikryjeme a 30-35 minút varíme. Hrnčeky vyberieme a necháme chvíľu schladnúť, vyklepneme a môžeme krájať.

Knédliky sú výborné ako príloha k akejkoľvek omáčke.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrnčekové knedlíky

Hrnkovej knedlíky sú obľúbeným tradičným jedlom slovenskej kuchyne. Tento jednoduchý recept umožňuje rýchlu prípravu nadýchanej knedle, ktoré sa skvele hodia ako príloha k omáčkam, mäsu alebo aj k guľášu. Príprava hrnkových knedlíkov spočíva v miešaní ingrediencií ako sú múka, droždie, mlieko a vajce, ktoré sa potom varia vo vode. Vďaka svojej variabilite môžu byť ochutené bylinkami alebo podávané s rôznymi omáčkami, čo ich robí obľúbenou voľbou na slovenských stoloch.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Prílohy, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hrnčekové knedlíky.

Pridať komentár