Kadaňské rožky
![Kadaňské rožky](/i/sk/kadanske-rozky.jpg)
Vianočné koláčiky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
čokoláda
krém 1 ks vanilkový cukor
250 ml mlieko
2 polievkové lyžice maizena
250 g Zlatá Haná
cesto 100 g polohladká múka
300 g mleté vlašské orechy
300 g cukor prášok
2 ks vajcia
Postup varenia podľa receptu
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme bochník cesta. V prípade, že by cesto bolo príliš tuhšie, vmiešame trošku tuku. Cesto dáme asi na 30 minút odležať. Potom rozvaľkáme asi na pol centimetra a vykrajujeme tvary rohlíčkov, okraje nesmú byť do špičky, aby sa nám nepripiekli, takže do kulata.
Vkladáme na plech do rúry na 150 °C a pečieme 20 minút.
Po upečení dáme rohlíčky vychladnúť a potom ich zdobíme krémom, najlepšie sáčkom s nejakou ozdobnou špičkou a pre rýchlejšie stuhnutie vkladáme do mrazničky. Po vybratí ich namáčame v čokoláde.
Na krém použijeme maizenu a mlieko, z ktorých uvariť hustejšiu kašu, ktorú potom necháme vychladnúť. Medzitým zmiešame tuk s vanilkovým cukrom, s ktorými postupne zašľahávame našu kašu a dosladíme cukrom. Môžeme zmiešať aj s kakaom alebo nejakou marmeládou, podľa našej chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kadaňské rožky
Kadaňské rožky sú tradičné české pečivo, ktoré pochádza z mesta Kadaň. Tieto lahodné rožky sa vyrábajú z jemného cesta, do ktorého sa často pridáva čokoláda, orechy alebo mak. Sú obľúbené pre svoju krehkosť a príchuť, ktorá poteší každého milovníka sladkého pečiva. Kadaňské rožky sa najčastejšie podávajú k káve alebo čaju a sú skvelou voľbou na slávnostný stôl. Ich príprava je spojená s tradíciami a rodinnými receptami, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu.