Špenátová polievka so smotanou a vajcom
![Špenátová polievka so smotanou a vajcom](/i/sk/spenatova-polievka-so-smotanou-a-vajcom.jpg)
Olúpeme cibuľu a najemno nakrájame. Tú potom osmažíme na panvici s maslom. K tomu pridáme múku a premiešame, z toho sa vytvorí zápražka, k tomu pridáme buď vývar alebo 3/4 litra vriacej vody s 1 masoxom. Privedieme k varu a pridáme rozmrazený špenát nasekaný na hrubo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 dl smotana
2 lyžice maslo
mletý čierny korenie
1 ks cibuľa
2 - 4 ks vajcia
1 balíček mrazený špenát
1 kocka masox
petžl
soľ
3 lyžice hladká múka
Postup varenia podľa receptu
Polievku asi 10 minút povaríme. Zalejeme smotanou, tú necháme prejsť varom a dochutíme čiernym korením a soľou.
Do hotovej polievky už naservírovanej na tanieri pridáme nakrájané natvrdo uvarené vajcia. Vajcia môžeme pridať rovnako rozšľahané a nechať ich v polievke sraziť. Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Špenát je možné zameniť napríklad za brokolicu alebo pór.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenátová polievka so smotanou a vajcom
Špenátová polievka so smotanou a vajcom je vynikajúce české jedlo, ktoré spája zdravie a chuť. Hlavnou zložkou je čerstvý špenát, ktorý je bohatý na železo a vitamíny. Polievka je krémová a jemná, vďaka smotane, ktorá jej dodáva ľahkosť. Na záver sa do nej pridáva uvarené vajce, ktoré zvyšuje výživovú hodnotu a pridáva krásny vzhľad. Tento pokrm je ideálny ako predkrm alebo ľahký hlavný chod, ktorý poteší nielen milovníkov zeleniny.