Rizoto s kuracím mäsom

Rizoto s kuracím mäsom
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 2

Recept na rizoto s kuracím mäsom predstavuje takú slovenskú variantu toho talianskeho neodolateľného sňatkového podvodníka. Recept na rizoto s kuracím mäsom sa teší obľube najmä medzi najmenšími a školopovinnými. A nie je divu. Rizoto s kuracím mäsom má nekomplikovanú chuť a nekomplikovanú prípravu. Preto sa teší obľube aj na druhej strane barikády rodinného života – na strane rodičov. Recept na rizoto s kuracím mäsom má i tú výhodu, že kuracie mäso alebo použitú zeleninu možno podľa libosti obmieňať. Riďte sa len tým, čo nájdete doma, a rovnako vykúzlite super obed alebo večeru, aniž by vaša povesť prišla k úhone. Recept na rizoto s kuracím mäsom je tiež veľmi lacné jedlo, čo môžu niektorí z nás tiež oceniť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

90 g hrášok
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
1 dl biele víno
250 g kuracie prsia
1 l zeleninový vývar
200 g guľatozrnná ryža
na ozdobenie bazalka

Postup varenia podľa receptu

Najprv si pripravíme zeleninový vývar. Určite je lepší domáci ako kupovaný, a preto použijeme mrkvu, cibuľu, zeler, zelerový stonok, petržlen, soľ, korenie. Ak nie je iná možnosť, pripravíme si ho z bujónu.

Na panvici si orestujeme kuracie kúsky, ktoré predtým osolíme a okoreníme grilovacím korením. Potom orestujeme na jemno nakrájanú stredne veľkú cibuľu a kocky mrkvy. Ryžu, najlepšie guľatozrnnú, osmažíme na oleji s kúskom masla, oreganom a bazalkou, asi 5 minút. Potom do ryže vlijeme víno a necháme trochu vyvariť. Potom prilievame trochu vývaru a necháme opäť vyvariť.

Postup s vývarom opakujeme, kým ryža nezmäkne. Je nutné stále rizoto miešať, aby sa nezačalo prichytávať k dnu.

5 minút pred koncom varenia zmiešame ryžu s orestovaným kuracím mäsom, cibuľou, mrkvou a hráškom.

Talianske rizoto s kuracím mäsom na tanieri posypeme parmezánom a podľa chuti môžeme ozdobiť lístkami bazalky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rizoto s kuracím mäsom

Risotto s kuracím mäsom je obľúbený pokrm mnohých domácností. Spojuje jemnú chuť kuracieho mäsa s krémovou konzistenciou risotta. Základom je kvalitná ryža Arborio, ktorá sa varí na miernom ohni a postupne vstrebáva vývar. Výsledkom je lahodný pokrm, ktorý sa môže obohatiť o rôzne druhy zeleniny, ako sú hrach alebo mrkva, a ochutiť čerstvými bylinkami. Risotto s kuracím mäsom je nielen chutné, ale aj výživné, čo z neho robí ideálnu voľbu na obed alebo večeru pre celú rodinu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hydinové mäso, Hlavné jedlo, Taliansky, Pre deti, Rizoto
Štítky: Česká kuchyňa, detská výživa, hlavné jedlo, rizoto, ryža

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rizoto s kuracím mäsom.

Pridať komentár