Linecké cesto na Vianoce

Linecké cesto na Vianoce
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Presejeme si hladkú múku, ktorej pridáme vanilkový a práškový cukor, žĺtky s citrónovou šťavou a tuk.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cesto
citrónová šťava
70 g cukor práškový
210 g hladká múka
2 ks žĺtok
1 balíček vanilkový cukor
140 g maslo

Postup varenia podľa receptu

Takto pripravené suroviny si spracujeme do vláčneho cesta.

Z cesta si vytvoríme bochník, zabalíme ho do igelitu a dáme do chladničky na deň odležať.

Z cesta si potom vykrajujeme tvary podľa ľubovôle.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Linecké cesto na Vianoce

Linecké cesto je tradičným vianočným pokrmom, ktorý nadchne svojou chuťou a vôňou. Príprava tohto cesta zahŕňa maslo, múku, cukor a vajcia, čo vytvára jemnú a krehkú konzistenciu. Často sa používa na pečenie obľúbených lineckých koláčikov, ktoré sú typicky plnené marmeládou a dekorované cukrovým posypom. Tieto sladkosti sa stali symbolom Vianoc a často ich zdobíme na štedrovečerný stôl. Linecké cesto tak nesie nielen lahodnú chuť, ale aj tradíciu rodinných sviatkov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Cukrárenské výrobky, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky: cukrovinky, Rakúska kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Linecké cesto na Vianoce.

Pridať komentár