Špenátová polievka so smotanou

Špenátová polievka so smotanou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vyberieme si mrazený špenát a necháme rozmraziť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

750 ml voda
1 ks cibuľa
4 ks vajcia natvrdo
mletý čierny korenie
2 lyžice maslo
1 balíček mrazený špenát
1 kocka masox
200 ml smotana
soľ
3 lyžice hladká múka
na ozdobu pažítka

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Do hrnca dáme maslo, roztopíme a cibuľku na ňom osmažíme. Postupne vsypeme a premiešame múku; keď máme osmahnutú aj tú, tak zalejeme vodou. Privedieme k varu, pridáme bujón a za stáleho miešania aj špenát. Osolíme, okoreníme a asi tak 15 minút varíme. Pridáme smotanu, premiešame a necháme ešte pár minút povariť.

Do polievky vložíme nakrájané, natvrdo uvarené vajcia a môžeme podávať posypané pažítkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenátová polievka so smotanou

Špenátová polievka so smotanou je lahodným a výživným pokrmom, ktorý si obľúbia nielen milovníci zeleniny. Táto polievka je pripravená z čerstvého špenátu, ktorý dodáva jedlu bohatú farbu a chuť. Krémová textura, vďaka pridanému smotane, zaisťuje jemnosť a hladkosť. Polievka je zvyčajne dochutená cibuľkou a cesnakom, ktoré jej dodávajú hĺbku chutí. Ideálne sa podáva teplá s krutónmi alebo chlebom. Je skvelou voľbou pre zdravú a rýchlu večeru, plnú vitamínov a minerálov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Polievky, Predjedlo, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, polievka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Špenátová polievka so smotanou.

Pridať komentár