Rýchly houskový knedlík
![Rýchly houskový knedlík](/i/sk/rychly-houskovy-knedlik.jpg)
Poďme si pripraviť rýchly hraškový knedlík.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks vajíčko
0,5 sáčku prašok do pečiva
0,2 - 0,3 l voda s bublinkami
1 ks pečiva (napr. rožok, žemľa, chlieb)
2 kávové lyžičky sôľ
750 g múka - hrubá
Postup varenia podľa receptu
Vynikajúci recept, ktorý poteší milovníkov českej kuchyne.
Do hrnca si nalejeme vodu, trochu osolíme a dáme variť.
Na doske si pokrájame pečivo na malé kocky a dáme do väčšej nádoby.
Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Vyklepeme jedno vajíčko. Osolíme. Premiešame.
Postupne prilievame vodu s bublinkami.
Znovu premiešame, aby sa prepojili všetky suroviny. Cesto odložíme stranou.
Na poprášenom vále si vytvoríme z cesta šišky a tie ponoríme do vriacej vody.
Knedeníky sa budú variť zhruba pol hodiny. Vyberieme ich, prepichneme párkrát vidličkou a nití alebo krájačom pokrájame. K tomu podávame napr. bravčové mäso s omáčkou.
Prajem dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly houskový knedlík
Rýchly houskový knedlík je obľúbenou slovenskou prílohou, ktorú si môžete ľahko pripraviť doma. Tento knedlík sa vyznačuje svojou jednoduchosťou a rýchlou prípravou, ktorá nezaberie veľa času. Stačí zmiešať niekoľko základných surovín, ako je múka, mlieko a houska, a nechať ich chvíľu odpočinúť. Následne zmes zavinieme do vlhkého handričky a varíme vo vode, kým knedlík nie je hotový. Rýchly houskový knedlík je ideálny napríklad k omáčkam alebo pečeným mäsám, vďaka svojej nadýchanej a vláčnej konzistencii.