Špenátová zmes
![Špenátová zmes](/i/sk/spenatova-zmes.jpg)
V hlbokej panne si rozpálime olej a naň dáme prelisovaný cesnak. K tomu vmiešame múku a to do času, kým nám nezhnedne. Potom zalijeme vodou a pridáme špenát. Nechávame asi 10 minút povariť za občasného miešania.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/2 balíčku mrazený špenát
1 ks vajce
olej
mlieko
2 strúčiky cesnak
hladká múka
Podravka
Postup varenia podľa receptu
V hrnčeku s mliekom si rozkvaríme múku, tak aby nám tam nezostali hrudky a vlejeme k špenátu. Nechávame znovu chvíľu povariť.
Vymiešame si vajcia a pridáme k špenátu. Po premiešaní už iba dochucujeme podravkou, poprípade ešte soľou.
Špenátovú zmes podávame s zemiakovou kašou a volským okom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenátová zmes
Špenátová zmes je lahodný pokrm, ktorým si môžete spestriť svoj jedálniček. Kombinuje čerstvý špenát s ďalšími ingredienciami, ako sú cibuľa, cesnak a smotana, čo vytvára jemnú a chutnú chuť. Tento pokrm možno podávať ako prílohu alebo samostatné jedlo, ideálny k mäsu alebo cestovinám. Špenát je bohatý na vitamíny a minerály, čo robí z tejto zmesi nielen chutné, ale aj zdravé jedlo. Pripraviť si špenátovú zmes je jednoduché a rýchle, takže je skvelou voľbou pre každodenné varenie.