Špenátová zmes

Špenátová zmes
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

V hlbokej panne si rozpálime olej a naň dáme prelisovaný cesnak. K tomu vmiešame múku a to do času, kým nám nezhnedne. Potom zalijeme vodou a pridáme špenát. Nechávame asi 10 minút povariť za občasného miešania.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/2 balíčku mrazený špenát
1 ks vajce
olej
mlieko
2 strúčiky cesnak
hladká múka
Podravka

Postup varenia podľa receptu

V hrnčeku s mliekom si rozkvaríme múku, tak aby nám tam nezostali hrudky a vlejeme k špenátu. Nechávame znovu chvíľu povariť.

Vymiešame si vajcia a pridáme k špenátu. Po premiešaní už iba dochucujeme podravkou, poprípade ešte soľou.

Špenátovú zmes podávame s zemiakovou kašou a volským okom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenátová zmes

Špenátová zmes je lahodný pokrm, ktorým si môžete spestriť svoj jedálniček. Kombinuje čerstvý špenát s ďalšími ingredienciami, ako sú cibuľa, cesnak a smotana, čo vytvára jemnú a chutnú chuť. Tento pokrm možno podávať ako prílohu alebo samostatné jedlo, ideálny k mäsu alebo cestovinám. Špenát je bohatý na vitamíny a minerály, čo robí z tejto zmesi nielen chutné, ale aj zdravé jedlo. Pripraviť si špenátovú zmes je jednoduché a rýchle, takže je skvelou voľbou pre každodenné varenie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Špenátová zmes.

Pridať komentár