Škvarkové placky

Škvarkové placky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Pripravíme si kvások z lyžice hladkej múky, droždia, cukru a tretiny vlažného mlieka. Zmiešame a dáme vykysnúť niekam do tepla.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

na ozdobu kmín
hrubozrná soľ
na potretie žĺtok
cesto 1/2 kocky kvasnice
1/2 lyžičky cukor kryštál
1 ks vajce
150 g škvarky
150 ml mlieko
soľ
250 g hladká múka

Postup varenia podľa receptu

Preosejeme múku, osolíme, pridáme vajce, mleté škvarky a zvyšok mlieka. Premiešame spolu s vybehnutým kváskom a vymiesime cesto. Necháme kysnúť.

Na pomúčenom stole formujeme placky. Tie pokladáme na vymazaný plech a potierame rozšľahaným žĺtkom. Posypeme soľou, kmínom a necháme ešte 15 minút dokysnúť.

Vkladáme do rúry na 180°C a približne 15 minút pečieme, do ružova.

Podávať môžeme ako teplé, tak aj studené.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Škvarkové placky

Škvarkové placky sú lahodným jedlom českej kuchyne, ktoré poteší milovníkov tradičných chutí. Tieto placky sa pripravujú z kysnutého cesta obohateného o škvarky, čo im dodáva špecifickú chuť a chrumkavosť. Obvykle sa podávajú teplé, posypané soľou, a skvele sa hodia ako príloha k polievkam alebo len tak na desiatu. V mnohých rodinách sú škvarkové placky obľúbenou pochúťkou počas sviatkov a rodinných osláv, čím pokračujú v tradícii českej kulinárskej kultúry.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Pečivo, Predjedlo
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Škvarkové placky.

Pridať komentár