Karbanátky so syrom

Karbanátky so syrom
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 2

Karbonátky so syrom predstavujú ďalší z rady jedál, ktorých základ tvoria bochánky alebo placky z mletého mäsa, ktoré sa potom opečú na panvici či v rúre. Karbonátky so syrom na rozdiel od napríklad zeleninových placiek zasýtia oveľa viac, a tak sa hodia pre poriadne hladné krky. Šťavnaté hovädzie mäso sa perfektne snúbi s chuťou syra, čím vzniká takmer neodolateľná kombinácia. Syr je samozrejme možné meniť podľa vašich chuťových preferencií, takže karbonátky so syrom môžu byť s fetou, alebo si karbonátky so syrom urobte ešte s kapustou, šampiňónmi, sušenými paradajkami a podobne. Recept na karbonátky so syrom určite vylepšíte dobrým mletým mäsom. Z tohto dôvodu odporúčame lokálneho mäsiara, ktorý vám namele mäso podľa vášho priania, alebo sa napríklad osvedčilo mäsiarstvo v obchodoch Globus.

Karbonátky so syrom vám pre vaše peniaze nesiahnu hlboko do vrecka, pretože ide o veľmi jednoduché a lacné jedlo. Karbonátky so syrom tak ocenia hlavne maminky, ktoré žijú samy so svojimi deťmi. Postup prípravy spočíva vlastne iba v tom, že zmiešate ingrediencie dokopy, aby ste vytvorili zmes s vhodnou konzistenciou, a potom môžete rovno „zapnúť“ panvičku. Ako príloha k karbonátkam so syrom výborne poslúži napríklad zemiaková kaša alebo obyčajný chlieb s horčicou. Na recept na karbonátky so syrom sa pozrite vždy, keď: za prvé; budete mať veľký hlad, za druhé; keď nebudete chcieť za jedlo utratiť veľa peňazí a za tretie, keď kuchyňou budete chcieť len prebehnúť. Karbonátky so syrom – výborná voľba.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého hovädzieho
1 veľká cibuľa nasekaná nadrobno
150 g nahrubo nastrúhaného tučnejšieho syra – cheddar, gouda a pod.
1 lyžica plnotučnej horčice
1 vajce
soľ
piper
6 lyžíc strúhanky
rastlinný olej na vysmážanie

Postup varenia podľa receptu

Je to veľmi jednoduché. Mleté mäso vo veľkej mise zmiešajte so syrom, cibuľou, horčicou a vajíčkom. Podľa chuti osoľte, okoreňte a pridajte strúhanku.

Rukami poriadne všetko premiešajte, aby sa jednotlivé suroviny pekne prepojili.

Vytvorte karbanátky a na rozpálenom oleji smažte do zlata.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky so syrom

Karbonátky so syrom sú obľúbeným jedlom, ktoré skvele spája šťavnaté mleté mäso s jemnou chuťou syra. Pri príprave sa mleté mäso, zvyčajne hovädzie alebo bravčové, zmieša s korením a bylinkami. Potom sa do stredu každého karbonátka vloží kúsok syra, ako napríklad eidam alebo cheddar. Karbonátky sa potom osmažia na panvici do zlatista. Sú ideálne ako hlavný chod, servírované s zemiakovou kašou, ryžou alebo čerstvým chlebom. Syrna náplň vytvorí lahodne roztopené srdce, ktoré obohatí každé sústo.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Hovädzie mäso, Mäsové guľky, Mleté mäso, Bravčové mäso
Štítky: Americká kuchyňa, hlavné jedlo, Holandská kuchyňa, hovädzie mäso, mleté mäso, syr, bravčové mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karbanátky so syrom.

Pridať komentár