Mäkké vianočné perníčky
![Mäkké vianočné perníčky](/i/sk/makke-vianocne-pernicky.jpg)
Všetky suroviny si pripravíme na dosku, na ktorej si z nich vyhotovíme cesto riadnym prehnietením.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
25 g maslo
1 lyžica kakao
125 g cukor práškový
2 ks vajcia
1 čajová lyžička perníkové korenie
50 g med
1 čajová lyžička sóda
325 g hladká múka
poleva 1 čajová lyžička citrónová šťava
1 ks bielok
100 g cukor práškový
Postup varenia podľa receptu
Cesto si posypeme múkou a z cesta si vyvaľkáme plát, z ktorého vykrajujeme nami zvolené tvary.
Tie pokládame na plech, ktorý potom dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme do požadovanej farby.
Po vytiahnutí ihneď potierame rozšľahaným vajcom.
Zatiaľ čo nám perníčky budú chladnúť, si pripravíme polevu z preosiateho práškového cukru, citrónovej šťavy a bielka, ktoré dohromady vyšľaháme.
Perníčky zdobíme podľa ľubovôle a nechávame odležať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mäkké vianočné perníčky
sú tradičnou českou vianočnou špecialitou, ktorá poteší každého milovníka sladkostí. Tieto voňavé perníky sa vyznačujú svojou jemnou štruktúrou a bohatou chuťou korenia, ako je škorica, klinček a zázvor. Po upečení sú mäkké a vláčne, čo ich robí ideálnymi na zdobenie polevou alebo ríbezlami. Pripravujú sa v rôznych tvaroch, často ako vianočné stromčeky, anjeli alebo snehuliaci. Mäkké vianočné perníky sú nielen lahodné, ale aj obľúbenou súčasťou vianočnej atmosféry v mnohých českých domácnostiach.