Zemiaková nátierka s majonézou

Zemiaková nátierka s majonézou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Chlebíčková pomazánka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5 ks sterilizované uhorky
250 ml majonéza
5 ks zemiaky varené v šupe
1 ks cibuľa
2 ks vajcia natvrdo
1 lyžica horčica
podľa chuti mletý korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme, po vychladnutí ich nahrubo nastrúhame. Rovnako nastrúhame aj sterilizované uhorky. Olúpanú cibuľu nakrájame na jemno a do misiek si tiež na stranu pripravíme vajíčka uvarené natvrdo a tiež nahrubo nastrúhané.

Všetko vložíme do väčšej misy, kde zemiaky osolíme, opepríme, pridáme uhorky, majonézu a horčicu. K tomu potom pridáme v miske pripravené vajíčka a pomazánku dôkladne premiešame. A ako to už takéto pomazánky radi, vložíme do chladničky a necháme odležať a vychladnúť.

Pomazánku mažeme na chlebíčky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaková nátierka s majonézou

Bramborová pomazánka s majonézou je lahodný pokrm, ktorý si obľúbi celá rodina. Hlavnými ingredienciami sú varenè zemiaky, ktoré sa jemne rozmačkajú a zmiešajú s majonézou, cibuľou a dochucovadlami podľa chuti. Táto pomazánka je výborná na čerstvom chlebe, pečive alebo ako súčasť chlebíčkov. Jej krémová konzistencia a jemná chuť ju robí ideálnou na príležitosti, ako sú rôzne oslavy alebo stretnutia s priateľmi. Navyše je rýchla a jednoduchá na prípravu, čo z nej robí praktickú voľbu pre každú domácnosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Dobroty, Nátierka, Predjedlo, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiaková nátierka s majonézou.

Pridať komentár