Zemiaková nátierka s majonézou
![Zemiaková nátierka s majonézou](/i/sk/zemiakova-natierka-s-majonezou.jpg)
Chlebíčková pomazánka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 ks sterilizované uhorky
250 ml majonéza
5 ks zemiaky varené v šupe
1 ks cibuľa
2 ks vajcia natvrdo
1 lyžica horčica
podľa chuti mletý korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme, po vychladnutí ich nahrubo nastrúhame. Rovnako nastrúhame aj sterilizované uhorky. Olúpanú cibuľu nakrájame na jemno a do misiek si tiež na stranu pripravíme vajíčka uvarené natvrdo a tiež nahrubo nastrúhané.
Všetko vložíme do väčšej misy, kde zemiaky osolíme, opepríme, pridáme uhorky, majonézu a horčicu. K tomu potom pridáme v miske pripravené vajíčka a pomazánku dôkladne premiešame. A ako to už takéto pomazánky radi, vložíme do chladničky a necháme odležať a vychladnúť.
Pomazánku mažeme na chlebíčky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaková nátierka s majonézou
Bramborová pomazánka s majonézou je lahodný pokrm, ktorý si obľúbi celá rodina. Hlavnými ingredienciami sú varenè zemiaky, ktoré sa jemne rozmačkajú a zmiešajú s majonézou, cibuľou a dochucovadlami podľa chuti. Táto pomazánka je výborná na čerstvom chlebe, pečive alebo ako súčasť chlebíčkov. Jej krémová konzistencia a jemná chuť ju robí ideálnou na príležitosti, ako sú rôzne oslavy alebo stretnutia s priateľmi. Navyše je rýchla a jednoduchá na prípravu, čo z nej robí praktickú voľbu pre každú domácnosť.