Pikantné pečeňové.

Pikantné pečeňové.
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpeme si cibuľku a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji do zlatista.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/2 hrnku kečup
300 g bravčové pečeň
olivový olej
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
podľa chuti majorán
mletá sladká paprika
mletá škorica
kmín
soľ
chilli korenie

Postup varenia podľa receptu

Pečeň si umytú nakrájame podľa potreby a pridáme k cibuľke. Zasypeme červenou paprikou a jemne podlieme vodou. Posypeme kmínom a dusíme, kým nám pečeň nezmäkne.

Pred koncom pridáme kečup, chilli, cesnak, majoránku, škoricu a osoľujeme. Chvíľu povaríme.

Pečeň môžeme podávať s akoukoľvek prílohou. Najlepšie s ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantné pečeňové.

Pikantné pečeň je obľúbeným jedlom, ktoré poteší milovníkov výrazných chutí. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje z čerstvej pečene, ktorá sa marinuje v korenistej zmesi, často zahŕňajúcej cesnak, papriku a ďalšie aromatické bylinky. Po osmažení na panvici sa pečeň stáva šťavnatou a naberá pikantnú chuť, ktorá väčšinou rozprúdi chuťové poháriky. Podáva sa s prílohou, ako je zemiaková kaša alebo pečivo, ktoré perfektne ladí s ich bohatou chuťou.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Omáčky, Bravčové mäso
Tag: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pikantné pečeňové..

Pridať komentár