Svarené víno
![Svarené víno](/i/sk/svarene-vino.jpg)
Do hrnca si nalejeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho pridáme cukor, klinček a škoricu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3ks škoricových tyčiniek
4 lyžice trstinový cukor
1 l červené víno
4ks klinček
2 kolieska citrón
na ozdobu citrón
Postup varenia podľa receptu
Pridáme umyté kolieska citrónu a privedieme k varu. Necháme povariť asi tak 10 minút.
K tomu už potom prilievame víno. Zahrievame až do doby, kým sa nám nezačne tvoriť pena. Nesmie sa začať variť, pretože varením sa nám vypařuje alkohol.
Nalievame do sklenených hrnčekov ozdobených kolieskom citrónu a podávame horúce.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Svarené víno
Varené víno, známe tiež ako glühwein, je obľúbený zimný nápoj, ktorý vzniká zahriatím červeného vína s pridaním korenia a ďalších ingrediencií. Medzi hlavné zložky patrí škorica, hřebíček, pomarančová kôra a cukor, čo vytvára lahodnú a aromatickú chuť. Tento horúci nápoj je často podávaný na vianočných trhoch a spoločenských akciách, kde zohrieva v chladných dňoch. Varené víno sa zvyčajne podáva v keramických alebo sklenených hrnčekoch a sprevádza ho vianočná nálada a príjemné chvíle s priateľmi a rodinou.