Svarené víno

Svarené víno
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do hrnca si nalejeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho pridáme cukor, klinček a škoricu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3ks škoricových tyčiniek
4 lyžice trstinový cukor
1 l červené víno
4ks klinček
2 kolieska citrón
na ozdobu citrón

Postup varenia podľa receptu

Pridáme umyté kolieska citrónu a privedieme k varu. Necháme povariť asi tak 10 minút.

K tomu už potom prilievame víno. Zahrievame až do doby, kým sa nám nezačne tvoriť pena. Nesmie sa začať variť, pretože varením sa nám vypařuje alkohol.

Nalievame do sklenených hrnčekov ozdobených kolieskom citrónu a podávame horúce.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Svarené víno

Varené víno, známe tiež ako glühwein, je obľúbený zimný nápoj, ktorý vzniká zahriatím červeného vína s pridaním korenia a ďalších ingrediencií. Medzi hlavné zložky patrí škorica, hřebíček, pomarančová kôra a cukor, čo vytvára lahodnú a aromatickú chuť. Tento horúci nápoj je často podávaný na vianočných trhoch a spoločenských akciách, kde zohrieva v chladných dňoch. Varené víno sa zvyčajne podáva v keramických alebo sklenených hrnčekoch a sprevádza ho vianočná nálada a príjemné chvíle s priateľmi a rodinou.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Koktail, Nápoje, Ovocný, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, nápoj, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Svarené víno.

Pridať komentár