Buchta s pudingom a kyslou smotanou
Dohromady zmiešame múku, vajcia, cukor, prášok do pečiva, vodu a olej. Všetko spolu ušľaháme. Vymažeme si plech, vysypeme ho a cesto naň vylejeme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks prášok do pečenia
4 ks vajcia
20 dkg polohrúbka múka
1 dl voda
1 dl olej
2 kelímky zakysaná smotana
500 ml mlieko
20 dkg cukor
1 balíček vanilkový pudingový prášok
Postup varenia podľa receptu
Predhrejeme si rúru, vložíme do nej plech a asi 10 minút pečieme.
Kým pečieme, pripravíme si puding z mlieka, cukru a pudingu. Keď je cesto upečené, puding naň nalejeme a po celej ploche roznášame. Na to ešte dáme všetku kyslú smotanu a tiež roznášame. Buchtu potom posypeme škoricou alebo kakaom.
Takto nechávame chvíľu stáť, aby nám všetko trochu stuhlo a môžeme podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Buchta s pudingom a kyslou smotanou
Koláč s pudingom a kyslou smotanou je obľúbený český dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkých pochúťok. Táto lahodná koláč sa vyznačuje mäkkým cestom, na ktorom je rozložený krémový puding a vrstva hladkej kyslej smotany, ktorá dodáva jedlu lahodnú jemnosť. Každé sústo je príjemným spojením chutí a textúr, vďaka čomu je koláč skvelou voľbou k káve či čaju. Je ideálny nielen na sviatočný stôl, ale aj na bežné popoludňajšie maškrtenie s rodinou a priateľmi.