Buchta s pudingom a kyslou smotanou

Buchta s pudingom a kyslou smotanou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Dohromady zmiešame múku, vajcia, cukor, prášok do pečiva, vodu a olej. Všetko spolu ušľaháme. Vymažeme si plech, vysypeme ho a cesto naň vylejeme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks prášok do pečenia
4 ks vajcia
20 dkg polohrúbka múka
1 dl voda
1 dl olej
2 kelímky zakysaná smotana
500 ml mlieko
20 dkg cukor
1 balíček vanilkový pudingový prášok

Postup varenia podľa receptu

Predhrejeme si rúru, vložíme do nej plech a asi 10 minút pečieme.

Kým pečieme, pripravíme si puding z mlieka, cukru a pudingu. Keď je cesto upečené, puding naň nalejeme a po celej ploche roznášame. Na to ešte dáme všetku kyslú smotanu a tiež roznášame. Buchtu potom posypeme škoricou alebo kakaom.

Takto nechávame chvíľu stáť, aby nám všetko trochu stuhlo a môžeme podávať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Buchta s pudingom a kyslou smotanou

Koláč s pudingom a kyslou smotanou je obľúbený český dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkých pochúťok. Táto lahodná koláč sa vyznačuje mäkkým cestom, na ktorom je rozložený krémový puding a vrstva hladkej kyslej smotany, ktorá dodáva jedlu lahodnú jemnosť. Každé sústo je príjemným spojením chutí a textúr, vďaka čomu je koláč skvelou voľbou k káve či čaju. Je ideálny nielen na sviatočný stôl, ale aj na bežné popoludňajšie maškrtenie s rodinou a priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Dobroty, Cukrárenské výrobky, Pečivo
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Buchta s pudingom a kyslou smotanou.

Pridať komentár