Ořeškové jetelíčky

Ořeškové jetelíčky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rýchlovka cukroví.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

na ozdobu lieskové oriešky
podľa potreby tuk na vymazanie
cesto 150 g mleté orechy
2 lyžice strúhanka
1 ks vajce
150 g cukor

Postup varenia podľa receptu

Strúhanku zmiešame s cukrom, vajcom a orechmi. Vyhnieteme si cesto. To dáme asi na pol hodinky do chladničky odležať.

Potom, čo vyberieme, trháme malé kúsky, z ktorých robíme guličky. Tie potom po troch spájame k sebe a do ich stredu vkladáme lieskový orech.

Pokladáme na vymastený plech a vkladáme do rúry predhriatej na 150 °C.

Jetelíčky vyberieme, necháme vychladnúť a môžeme ihneď podávať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ořeškové jetelíčky

Orechové jetelíčky sú tradičná česká cukrovinka, ktorá poteší milovníkov orechov a sladkostí. Tieto lahodné kúsky sa skladajú z jemne mletých orechov, ktoré sú spojené sladkým krémom a tvarované do tvaru malých jetelíkov. Orechové jetelíčky sú zvyčajne potiahnuté čokoládou, čo im dodáva dokonalú sladko-slanú kombináciu. Sú obľúbené na sviatočných stoloch aj ako darček pri rôznych príležitostiach. Každý kúsok je skutočným pôžitkom pre chuťové poháriky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Cukrovinky, Cukrárenské výrobky, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ořeškové jetelíčky.

Pridať komentár