Tousty s rajčinami
![Tousty s rajčinami](/i/sk/tousty-s-rajcinami.jpg)
Vezmeme nakrájané plátky veky alebo toastového chleba a pokvapkáme bielym vínom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
50 g anglická slanina
1 ks biela veka alebo toastový chlieb
150 g strúhaný syr
3 ks vajcia
1 dl biele víno
10 ks rajče
1 lyžica čerstvá petržlenová vňať
na ozdobu čerešňové rajčiatka
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
podľa potreby olej
Postup varenia podľa receptu
Vo vriacej vode si sparíme rajčiny, olúpeme, nakrájame.
Na panvici si rozpálime trošku oleja a veky na ňom ľahko opečieme. Dáme nabok, do panvice vložíme najemno nakrájanú slaninu a cibuľku, osmažíme. Pridáme rajčiny a zľahka podusíme. Potom vmiešame vajcia, osolíme, okoreníme.
Necháme vychladnúť a vmiešame nastrúhaný syr s nasekanou petržlenovou vňaťou. Nanesieme na pripravené toastové chleby či veky a pokladáme na vymastený plech. Na každý z nich ešte položíme plátok slaniny a v nahriatej trúbe toasty zapečieme.
Na ozdobu použijeme rozpolačené cherry rajčiny a podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tousty s rajčinami
Toast s rajčinami sú jednoduchým a chutným jedlom, ktoré poteší každého milovníka rýchleho a zdravého jedla. Príprava je veľmi jednoduchá: stačí opiecť plátky chleba a na ne naskladať čerstvé rajčiny. Môžete pridať aj soľ, korenie a bylinky, ako je bazalka alebo oregano, pre zvýraznenie chuti. Tento pokrm je ideálny ako ľahká desiata alebo predjedlo, ktoré osvieži v teplých dňoch. Toast s rajčinami sú nielen lahodné, ale aj bohaté na vitamíny a antioxidanty!