Domáce "žervé"

Vo väčšej mise dôkladne zmiešame všetky ingrediencie. Do misky s poklopom dáme látku alebo utierku a zmes do nej nalejeme. Pri zatváraní misky…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g bieleho jogurtu
1 kelímok kyslej smotany
soľ podľa chuti
podľa chuti pridať bylinky - používam zmes "bylinkové maslo"
Postup varenia podľa receptu
V miske dôkladne zmiešame všetky ingrediencie pomocou metličky.
Do misky s poklopom dáme plienku alebo látku a nalejeme do nej zmes.
Pri zakrývaní misky sa vyhnite látke tak, aby pod ňou zostalo dosť miesta na odkvapkávanie srvátky. Pevne zaklopte viečko a dajte to na 24 hodín do chladničky. Látku, ktorá visí z misky, zviažte na viečko, pretože by sa navlhčila a mohla urobiť neporiadok v chladničke.
Druhý deň je hotovo. Žervé opatrne vyberieme, aby sa nevrátilo späť do srvátky, a prenesieme do krabičky. Je skvelé. Doma nám dlho nevydrží.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce "žervé"
Domáca „žervé“ je vynikajúca nátierka, ktorú si môžete ľahko pripraviť doma. Základ tvorí mäkký tvaroh, ktorý sa zmieša s kvalitnou smotanou alebo jogurtom pre krémovú konzistenciu. Pridaním bylín, korenia alebo cesnaku získate skvelú chuť. Môžete experimentovať s rôznymi príchuťami, ako je napríklad paprikové alebo bylinkové žervé. Tento delikátny dip je ideálny na chlieb, k zelenine alebo ako súčasť obložených tanierov. Doprajte si poctivú domácu nátierku, ktorá osvieži vaše jedlo a poteší hostí.