Domáce "žervé"

Domáce "žervé"
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 200

Vo väčšej mise dôkladne zmiešame všetky ingrediencie. Do misky s poklopom dáme látku alebo utierku a zmes do nej nalejeme. Pri zatváraní misky…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g bieleho jogurtu
1 kelímok kyslej smotany
soľ podľa chuti

podľa chuti pridať bylinky - používam zmes "bylinkové maslo"

Postup varenia podľa receptu

V miske dôkladne zmiešame všetky ingrediencie pomocou metličky.

Do misky s poklopom dáme plienku alebo látku a nalejeme do nej zmes.

Pri zakrývaní misky sa vyhnite látke tak, aby pod ňou zostalo dosť miesta na odkvapkávanie srvátky. Pevne zaklopte viečko a dajte to na 24 hodín do chladničky. Látku, ktorá visí z misky, zviažte na viečko, pretože by sa navlhčila a mohla urobiť neporiadok v chladničke.

Druhý deň je hotovo. Žervé opatrne vyberieme, aby sa nevrátilo späť do srvátky, a prenesieme do krabičky. Je skvelé. Doma nám dlho nevydrží.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce "žervé"

Domáca „žervé“ je vynikajúca nátierka, ktorú si môžete ľahko pripraviť doma. Základ tvorí mäkký tvaroh, ktorý sa zmieša s kvalitnou smotanou alebo jogurtom pre krémovú konzistenciu. Pridaním bylín, korenia alebo cesnaku získate skvelú chuť. Môžete experimentovať s rôznymi príchuťami, ako je napríklad paprikové alebo bylinkové žervé. Tento delikátny dip je ideálny na chlieb, k zelenine alebo ako súčasť obložených tanierov. Doprajte si poctivú domácu nátierku, ktorá osvieži vaše jedlo a poteší hostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute
Tag: občerstvenie, ľahké, bežný deň, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, syry, nátierky, raňajky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáce "žervé".

Pridať komentár