Tortilla - mexická placka

Tortilla - mexická placka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kto by nemal rád plnené tortilly.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

280 ml horúca voda
6 polievkových lyžíc tuk
500 g múka (pšeničná, kukuričná)
soľ

Postup varenia podľa receptu

Do misy si nasypete pšeničnú múku a po lyžiciach nandáte tuk. Zľahka osolíte. Ohrejete si vodu a opatrne postupne nalievate. Hnetiete.

Na silikónovom vále si z cesta môžete vytvoriť valček. Z neho si oddelíte rovnomerné diely. Tie potom rozváľate do kruhu.

Na väčšej panvičke budete chvíľu opekávať (niekoľko sekúnd) z oboch strán.

Naplníte vami zvolenou zmesou, zamotáte a servírujete. Pripravte si napr. teplú zeleninovú zmes s dipom. Alebo kuracie, bravčové mäso. Doplňte s čerstvou zeleninou. Možností je nepreberne. Dobrú chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Tortilla - mexická placka

Tortilla je tradičný mexický pokrm, ktorý sa skladá z jednoduchého placky vyrobenej buď z kukuričnej alebo pšeničnej múky. Tieto placky sú základným kameňom mexickej kuchyne a používajú sa na prípravu mnohých rôznych jedál ako sú tacos, burritos a quesadillas. Kukuričné tortilly majú dlhú históriu siahajúcu až do dôb Aztékov, zatiaľ čo pšeničné sa rozšírili neskôr. Tortilla je všestranná a môže byť podávaná teplá alebo studená s rôznymi náplňami, čo ju robí obľúbeným pokrmom po celom svete.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Hydinové mäso, Hlavné jedlo, Hovädzie mäso, Mexické, Bravčové mäso
Štítky: predjedlo, mexická kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Tortilla - mexická placka.

Pridať komentár