Tortilla - mexická placka
![Tortilla - mexická placka](/i/sk/tortilla---mexicka-placka.jpg)
Kto by nemal rád plnené tortilly.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
280 ml horúca voda
6 polievkových lyžíc tuk
500 g múka (pšeničná, kukuričná)
soľ
Postup varenia podľa receptu
Do misy si nasypete pšeničnú múku a po lyžiciach nandáte tuk. Zľahka osolíte. Ohrejete si vodu a opatrne postupne nalievate. Hnetiete.
Na silikónovom vále si z cesta môžete vytvoriť valček. Z neho si oddelíte rovnomerné diely. Tie potom rozváľate do kruhu.
Na väčšej panvičke budete chvíľu opekávať (niekoľko sekúnd) z oboch strán.
Naplníte vami zvolenou zmesou, zamotáte a servírujete. Pripravte si napr. teplú zeleninovú zmes s dipom. Alebo kuracie, bravčové mäso. Doplňte s čerstvou zeleninou. Možností je nepreberne. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tortilla - mexická placka
Tortilla je tradičný mexický pokrm, ktorý sa skladá z jednoduchého placky vyrobenej buď z kukuričnej alebo pšeničnej múky. Tieto placky sú základným kameňom mexickej kuchyne a používajú sa na prípravu mnohých rôznych jedál ako sú tacos, burritos a quesadillas. Kukuričné tortilly majú dlhú históriu siahajúcu až do dôb Aztékov, zatiaľ čo pšeničné sa rozšírili neskôr. Tortilla je všestranná a môže byť podávaná teplá alebo studená s rôznymi náplňami, čo ju robí obľúbeným pokrmom po celom svete.