Balkánska pomazánka so sušenými paradajkami

Balkánska pomazánka so sušenými paradajkami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Základom tejto pomazánky sú balkánsky syr a paradajky, zvyšok môžeme obmeniť podľa chuti.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

50 g sušené rajčiny v bylinkovom oleji
200 g balkánsky syr
1 kelímok pomazánkové maslo bez príchute
1 čajová lyžička mletá pálivá paprika
na ozdobu olivy
syr

Postup varenia podľa receptu

Rajčatá nadrobno nakrájame. Syr buď rozmrvíme alebo ho nastrúhame na jemno. V miske ho potom zmiešame s pomazánkovým maslom, k tomu pridáme rajčatá, mletú papriku a znova premiešame.

Mážeme samozrejme na čerstvé pečivo, chlebíčky, a pod.. Môžeme tiež podľa chuti dozdobiť napr. olivami či kúskom syra.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Balkánska pomazánka so sušenými paradajkami

Balkánska pomazánka so sušenými paradajkami je osviežujúci a chutný pokrm, ktorý pochádza z juhozápadnej Európy. Táto krémová pomazánka sa skladá z kvalitných ingrediencií, ako sú feta syr, jogurt a aromatické sušené paradajky, ktoré jej dodávajú intenzívnu chuť. Skvele sa hodí ako predkrm alebo chuťovka pri stretnutí s priateľmi. Podáva sa najlepšie na čerstvom chlebe alebo krekroch, čím poskytuje dokonalú kombináciu chrumkavosti a krémovosti. Balkánska pomazánka je obľúbená nielen pre svoju chuť, ale aj pre rýchlu prípravu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Nátierka, Predjedlo, Vegetariánske
Štítky: Ostatné kuchyne, nátierka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Balkánska pomazánka so sušenými paradajkami.

Pridať komentár