Kukurica - varená
![Kukurica - varená](/i/sk/kukurica---varena.jpg)
Aj vy občas máte chuť na šťavnatú, žltú, sladkú kukuricu? Poďme si ju urobiť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 plátky maslo
2 ks drevené špajle
2 l voda
2 kávové lyžičky soľ
2 ks sladká kukurica - mrazená
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si nádobu na varenie a nalejeme do nej dostatočné množstvo vody. Pridáme soľ. Vložíme klasy mrazenej sladkej kukurice. (kukurica musí byť ponorená)
Varíme a strážime, aby bolo stále dosť vody.
Doba varenia je zhruba 20 minút.
Na konci dáme do hrnca kúsok pravého masla. Chuť kukurice bude vynikajúca.
Ja si hotovú kukuricu nakrájam na drevenej doske na kolieska. (opatrne krájať!) Niekto si radšej prestrčí špajdlu skrz kukuricu. Záleží na vás.
Nandáme na tanier. Podľa chuti ju ešte osolíme a môžeme si pochutnať na lahodnej, sladkej, voňavej kukurici. Ako príloha je vhodná napr. zemiaková kaša.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kukurica - varená
Kukurica - varená je obľúbenou pochúťkou, ktorá sa pripravuje z čerstvých kukuričných klasov. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm ponúka sladkú a šťavnatú chuť, obľúbenú najmä v letných mesiacoch. Pred varením sa klas zbavuje listov a vlákien, potom sa varí vo vriacej vode po dobu 10-15 minút, kým nie je mäkký. Varená kukurica je nielen zdrojom sacharidov, ale aj vlákniny, čo prispieva k zdravej tráveniu. Podáva sa väčšinou s maslom a soľou, ale dá sa tiež upraviť do rôznych receptov alebo použiť ako príloha k ďalším jedlám.