Smažený syr bez vyprážania

Pripravíme štyri šálky, ktoré dôkladne potrieme olejom alebo sadlom a obalíme strúhankou. Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Na…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g syra (Eidamské Cihly)
150 g šunky
4 vajcia
podľa potreby olej alebo sadlo
podľa potreby strúhanka
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si štyri hrnčeky, ktoré dôkladne potrieme olejom alebo masťou a posypeme strúhankou.
Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Do každého hrnčeka dáme trochu syra (asi 1-2 cm) a pridáme kúsok šunky.
Do každého hrnčeka vložíme na šunku jedno vajíčko (môžeme tiež vajíčko rozšľahať so soľou a korením a naliať na šunku) a znovu prikryjeme šunkou a na záver posypeme syrom.
Tieto pripravené hrnčeky umiestnime do pekáča s vyššími okrajmi a naplníme horúcou vodou až po okraj hrnčekov.
Vložte pekáč s hrnčekmi do vyhriatej rúry a pečte na najvyššej teplote približne 20 až 30 minút.
Ešte horúce vyklopíme von a servírujeme ich s zemiakmi alebo hranolkami doplnenými kečupom alebo tatárskou omáčkou. Môžeme vyskúšať rôzne osvedčené vylepšenia: - namiesto šunky je možné použiť debrecínku alebo oravskú slaninu - do syrovej zmesi je možné pridať časť údeného syra alebo nivy pre výraznejšiu chuť - na vajcia, pod ďalšiu vrstvu šunky, môžeme pridať 2-3 kúsky nakrájaných žampiónov z konzervy - niekedy stačí použiť 3 vajcia na 4 hrnčeky - záleží tiež na type syra (je dobré vyskúšať) - túto zmes je možné pripraviť aj v silikónovej forme na muffiny.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažený syr bez vyprážania
Vyprážaný syr bez vyprážania je obľúbenou alternatívou klasického vyprážaného syra, ktorá sa vyznačuje zdravším prístupom k príprave. Tento pokrm sa zvyčajne vyrába z plátkov rastlinného syra, ktoré sú pečené v rúre alebo na panvici bez použitia oleja. Pri príprave sa často používajú strúhanka a rôzne bylinky, ktoré dodávajú pokrmu lahodnú chuť. Vyprážaný syr bez vyprážania je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú užívať obľúbené jedlo bez zbytočných kalórií a tuku.