Smažený syr bez vyprážania

Smažený syr bez vyprážania
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Pripravíme štyri šálky, ktoré dôkladne potrieme olejom alebo sadlom a obalíme strúhankou. Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Na…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g syra (Eidamské Cihly)
150 g šunky
4 vajcia
podľa potreby olej alebo sadlo
podľa potreby strúhanka

Postup varenia podľa receptu

Pripravíme si štyri hrnčeky, ktoré dôkladne potrieme olejom alebo masťou a posypeme strúhankou.

Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Do každého hrnčeka dáme trochu syra (asi 1-2 cm) a pridáme kúsok šunky.

Do každého hrnčeka vložíme na šunku jedno vajíčko (môžeme tiež vajíčko rozšľahať so soľou a korením a naliať na šunku) a znovu prikryjeme šunkou a na záver posypeme syrom.

Tieto pripravené hrnčeky umiestnime do pekáča s vyššími okrajmi a naplníme horúcou vodou až po okraj hrnčekov.

Vložte pekáč s hrnčekmi do vyhriatej rúry a pečte na najvyššej teplote približne 20 až 30 minút.

Ešte horúce vyklopíme von a servírujeme ich s zemiakmi alebo hranolkami doplnenými kečupom alebo tatárskou omáčkou. Môžeme vyskúšať rôzne osvedčené vylepšenia: - namiesto šunky je možné použiť debrecínku alebo oravskú slaninu - do syrovej zmesi je možné pridať časť údeného syra alebo nivy pre výraznejšiu chuť - na vajcia, pod ďalšiu vrstvu šunky, môžeme pridať 2-3 kúsky nakrájaných žampiónov z konzervy - niekedy stačí použiť 3 vajcia na 4 hrnčeky - záleží tiež na type syra (je dobré vyskúšať) - túto zmes je možné pripraviť aj v silikónovej forme na muffiny.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažený syr bez vyprážania

Vyprážaný syr bez vyprážania je obľúbenou alternatívou klasického vyprážaného syra, ktorá sa vyznačuje zdravším prístupom k príprave. Tento pokrm sa zvyčajne vyrába z plátkov rastlinného syra, ktoré sú pečené v rúre alebo na panvici bez použitia oleja. Pri príprave sa často používajú strúhanka a rôzne bylinky, ktoré dodávajú pokrmu lahodnú chuť. Vyprážaný syr bez vyprážania je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú užívať obľúbené jedlo bez zbytočných kalórií a tuku.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (49 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute
Tag: obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, česká, ľahký, slovenská, pečenie, bezmäsité jedlá, syry, vyprážaný syr

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smažený syr bez vyprážania.

Pridať komentár