Zemiakový dresing
Uvaríme si zemiak, ošúpane a na strúhadle najemno nastrúhame. Ošúpeme si cesnak a k zemiaku ho tiež najemno nastrúhame alebo pretlačíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 lyžička horčica ostrá
1/2 zväzku petruželka
3 lyžice olej olivový
2 lyžice ocot
1 ks zemiak
3 lyžice jogurt
2 strúčiky cesnak
Postup varenia podľa receptu
K tomu potom pridáme jogurt, ocot, horčicu a soľ. Všetko dohromady rozšľaháme a postupne k tomu prilievame olej. Keď je takmer hotovo, ako poslednú ingredienciu pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Táto zálievka je vynikajúca aj ako dip na namáčanie zeleniny..
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový dresing
Zemiaková omáčka je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva ako príloha alebo samostatný pokrm. Hlavnými ingredienciami sú zemiaky, ktoré sa varia a následne zahusťujú do krémovej konzistencie. Omáčka sa často dochucuje rôznymi bylinkami, ako je petržlen alebo kôpor, a môže obsahovať aj zeleninu ako mrkvu či hrášok. Je vynikajúca s pečeným mäsom alebo knedlíkmi. Zemiaková omáčka je obľúbená pre svoju jednoduchosť a chuť, ktorá osloví ako dospelých, tak deti.