Zemiakový dresing

Zemiakový dresing
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Uvaríme si zemiak, ošúpane a na strúhadle najemno nastrúhame. Ošúpeme si cesnak a k zemiaku ho tiež najemno nastrúhame alebo pretlačíme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 lyžička horčica ostrá
1/2 zväzku petruželka
3 lyžice olej olivový
2 lyžice ocot
1 ks zemiak
3 lyžice jogurt
2 strúčiky cesnak

Postup varenia podľa receptu

K tomu potom pridáme jogurt, ocot, horčicu a soľ. Všetko dohromady rozšľaháme a postupne k tomu prilievame olej. Keď je takmer hotovo, ako poslednú ingredienciu pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Táto zálievka je vynikajúca aj ako dip na namáčanie zeleniny..

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový dresing

Zemiaková omáčka je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva ako príloha alebo samostatný pokrm. Hlavnými ingredienciami sú zemiaky, ktoré sa varia a následne zahusťujú do krémovej konzistencie. Omáčka sa často dochucuje rôznymi bylinkami, ako je petržlen alebo kôpor, a môže obsahovať aj zeleninu ako mrkvu či hrášok. Je vynikajúca s pečeným mäsom alebo knedlíkmi. Zemiaková omáčka je obľúbená pre svoju jednoduchosť a chuť, ktorá osloví ako dospelých, tak deti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Vegetariánske, Prílohy, Zeleninové
Štítky: Britská kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakový dresing.

Pridať komentár