Marinovaná mozzarella

Mozzarellu nakrájame na približne rovnaké kúsky a rajčatá na menšie. Zmiešame časť oleja s korením, soľou a korením.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g mozzarelly (mala som dva druhy, ale nie je to nutné)
7 - 8 kusov naložených sušených paradajok
5 menších strúčikov cesnaku vcelku
1/2 čajovej lyžičky sušeného oregána
1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
pár lístkov čerstvej bazalky
1/4 čajovej lyžičky mletého korenia
soľ
olivový olej podľa potreby + olej z paradajok
Postup varenia podľa receptu
Mozzarellu nakrájame na takmer rovnaké kúsky a paradajky tiež na menšie kúsky. Zmiešame časť oleja so zmesou korenia, soľou a korením a pridáme olej z paradajok. Dochutíme podľa vlastného uváženia.
Do marinády pridáme paradajky, syr a cesnak. Všetko dôkladne premiešame a presunieme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Ak je to potrebné, pridáme olej, aby bol syr úplne ponorený.
Naložíme na 24 hodín. Skvelé jedlo k vínu alebo jednoducho s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Marinovaná mozzarella
Marinovaná mozzarella je lahodný pokrm, ktorý spája krémovú textúru syra s aromatickými bylinkami a korením. Táto delikatesa sa často podáva ako predkrm alebo súčasť šalátov. Syr je zvyčajne marinovaný v olivovom oleji, cesnaku, bazalke a sušených paradajkách, čo mu dodáva bohatú chuť. Marinovaná mozzarella je obľúbená nielen v talianskej kuchyni, ale aj po celom svete pre svoju jednoduchosť a rozmanité možnosti podávania. Skvele sa kombinuje s čerstvým chlebom a vínom, čo z nej robí ideálnu voľbu pre gastronomické zážitky.