Marinovaná mozzarella

Marinovaná mozzarella
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mozzarellu nakrájame na približne rovnaké kúsky a rajčatá na menšie. Zmiešame časť oleja s korením, soľou a korením.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g mozzarelly (mala som dva druhy, ale nie je to nutné)
7 - 8 kusov naložených sušených paradajok
5 menších strúčikov cesnaku vcelku
1/2 čajovej lyžičky sušeného oregána
1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
pár lístkov čerstvej bazalky
1/4 čajovej lyžičky mletého korenia
soľ
olivový olej podľa potreby + olej z paradajok

Postup varenia podľa receptu

Mozzarellu nakrájame na takmer rovnaké kúsky a paradajky tiež na menšie kúsky. Zmiešame časť oleja so zmesou korenia, soľou a korením a pridáme olej z paradajok. Dochutíme podľa vlastného uváženia.

Do marinády pridáme paradajky, syr a cesnak. Všetko dôkladne premiešame a presunieme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Ak je to potrebné, pridáme olej, aby bol syr úplne ponorený.

Naložíme na 24 hodín. Skvelé jedlo k vínu alebo jednoducho s chlebom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Marinovaná mozzarella

Marinovaná mozzarella je lahodný pokrm, ktorý spája krémovú textúru syra s aromatickými bylinkami a korením. Táto delikatesa sa často podáva ako predkrm alebo súčasť šalátov. Syr je zvyčajne marinovaný v olivovom oleji, cesnaku, bazalke a sušených paradajkách, čo mu dodáva bohatú chuť. Marinovaná mozzarella je obľúbená nielen v talianskej kuchyni, ale aj po celom svete pre svoju jednoduchosť a rozmanité možnosti podávania. Skvele sa kombinuje s čerstvým chlebom a vínom, čo z nej robí ideálnu voľbu pre gastronomické zážitky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (42 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute
Tag: ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, do 20 minút, večierky a oslavy, predjedlá, syry, nakladané syry, nakladanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Marinovaná mozzarella.

Pridať komentár