Listové slimáky

Listové slimáky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na rýchlu a výbornú chuťovku, ktorou môžete pohostiť nečakaných hostí.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 balíčky lístkové cesto
100 g šunka
100 g anglická slanina
200 g plátkový syr
1 ks vajce

Postup varenia podľa receptu

Predhrejeme si trúbu na 200°C. Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát, na ktorý kladieme plátky šunky, slaniny, syra. Potom zarolujeme do rolády, z ktorej krájame kolieska a pokladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajcom  a pečieme cca 20 minút.

Šnečky môžeme ihneď podávať. Chutnajú výborne v teplej aj studenej podobe.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Listové slimáky

Listové slimáky sú lahodné pečivo, ktoré poteší každého milovníka dobrého jedla. Základom sú lístkové cesto a chutná náplň, ktorá môže zahŕňať napríklad šunku, syr alebo bylinky. Príprava je jednoduchá a rýchla – cesto sa vyvalí, naplní a potom sa stočí do tvaru slimáka. Pečenie pri správnej teplote zaručí chrumkavú kôrku a mäkký vnútro. Listové slimáky sú skvelou voľbou ako predjedlo, občerstvenie na párty alebo ako rýchle pohostenie pre návštevu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Listové slimáky.

Pridať komentár