Listové slimáky
![Listové slimáky](/i/sk/listove-slimaky.jpg)
Recept na rýchlu a výbornú chuťovku, ktorou môžete pohostiť nečakaných hostí.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 balíčky lístkové cesto
100 g šunka
100 g anglická slanina
200 g plátkový syr
1 ks vajce
Postup varenia podľa receptu
Predhrejeme si trúbu na 200°C. Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát, na ktorý kladieme plátky šunky, slaniny, syra. Potom zarolujeme do rolády, z ktorej krájame kolieska a pokladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 20 minút.
Šnečky môžeme ihneď podávať. Chutnajú výborne v teplej aj studenej podobe.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Listové slimáky
Listové slimáky sú lahodné pečivo, ktoré poteší každého milovníka dobrého jedla. Základom sú lístkové cesto a chutná náplň, ktorá môže zahŕňať napríklad šunku, syr alebo bylinky. Príprava je jednoduchá a rýchla – cesto sa vyvalí, naplní a potom sa stočí do tvaru slimáka. Pečenie pri správnej teplote zaručí chrumkavú kôrku a mäkký vnútro. Listové slimáky sú skvelou voľbou ako predjedlo, občerstvenie na párty alebo ako rýchle pohostenie pre návštevu.