Bruschetta al Pomodoro po slovensky

Bruschetta al Pomodoro po slovensky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Bruschetta al Pomodoro je vynikajúci, ľahký predkrm.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

bazalka
6 plátkov toastový chlieb
4 ks rajče
olivový olej
2 strúčiky cesnak

Postup varenia podľa receptu

Nakrájíme si na malé kúsky rajčiny a vložíme do misy.

Utierame cesnak a pridáme ho k rajčinám spolu s nadrobno nasekanou bazalkou. Zalejeme olivovým olejom a premiešame.

Podávame na toastových chlebíčkoch, ktoré si opečieme buď na panvici alebo v toasteri.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bruschetta al Pomodoro po slovensky

Bruschetta al Pomodoro je obľúbený taliansky predkrm, ktorý sa skvele hodí na letné akcie. Tento jednoduchý pokrm sa skladá z opečeného chleba, ktorý je potretý cesnakom a pokrytý zmesou nakrájaných paradajok, bazalky a olivového oleja. V slovenskej verzii môžeme pridať aj syr, ako je mozzarella alebo feta, pre zvýraznenie chuti. Bruschetta al Pomodoro je rýchle, chutné a osviežujúce jedlo, ideálne na posedenie s priateľmi alebo rodinou. Perfektná kombinácia chutí vás očarí a prinesie kúsok Talianska na váš tanier.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Dobroty, Taliansky, Predjedlo, Šalát, Vegetariánske, Prílohy, Zeleninové
Štítky: Talianska kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bruschetta al Pomodoro po slovensky.

Pridať komentár