Lahodný domáci tavený syr
![Lahodný domáci tavený syr](/i/sk/lahodny-domaci-taveny-syr.jpg)
Máte niekedy chuť na čerstvý chlieb so syrom alebo cestoviny so syrom?
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balenie mäkký tvaroh
1 kávová lyžička maslo
1 kávová lyžička jedlá sóda
bylinky
Postup varenia podľa receptu
Poradíme vám, ako si urobiť syr doma.
Z chladničky si vezmete mäkký tvaroh a šup s ním do misy, spolu s lyžičkou jedlej sódy. Dôkladne premiešate.
A teraz prídu na rad bylinky. Krásne voňajú a ochutia syr. Vyberiete si podľa svojho uváženia. (napr. pažítku alebo petržlen, bazalku a pod.) Alebo pridáte kvalitnú šunku, cesnak. Naozaj záleží len na vás.
Všetky potrebné suroviny zmiešate a necháte odležať zhruba 10 minút. Chute sa krásne spoja.
Kúsok masla ukrojíte a v hrnci si rozpustíte.
Tvarohovú zmes dáte do hrnca a tretete s rozpusteným maslom. Nakoniec môžete prisoliť.
A je hotovo. Vychladený môžete servírovať natretý na chlieb alebo dáte na cestoviny. Uchováte zabalený napr. v alobale.
Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lahodný domáci tavený syr
Chutný domáci tavený syr je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov syrov, ktorí ocenia jemnú chuť a krémovú konzistenciu. Pripravit ho možno jednoducho doma s minimom ingrediencií. Základom sú kvalitné syry, maslo a trocha mlieka, ktoré sa spájajú do hladkej zmesi. Tento syr je ideálny na natieranie na čerstvé pečivo či toast, rovnako sa hodí ako prísada do rôznych omáčok či zapekaných jedál. Domáca varianta navyše ponúka možnosť experimentovať s chuťami a pridávať bylinky alebo korenie podľa vlastnej fantázie.