Francúzsky toast
![Francúzsky toast](/i/sk/francuzsky-toast.jpg)
Plátky toastového chleba jemne natrieme maslom. Polovicu z nich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a na ne položíme 2 plátky syra a zakryjeme zvyšnými plátkami chleba. V každom z týchto toastov potom uprostred vykrojíme okrúhly otvor.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6 plátkov toastový chlieb
6 plátkov tvrdý syr
3 ks vajcia
1 hrsť petžlen
na obalenie pepř
2 ks vajcia
1 lyžica mlieko
soľ
podľa potreby olej na smaženie
Postup varenia podľa receptu
Pripravené toastové chleby potom namáčame v pripravenej zmesi z vyšľahaného vajca, mlieka, soli a korenia.
Na rozohriatej panvici s olejom potom toastové chleby z jednej strany opečieme, otočíme a do dier v toastových chlebách vyklepeme po jednom vajci. Opekáme, kým sa vajcia dobre urobia. Toast môžeme podľa potreby ešte raz otočiť.
Toastové chleby podávame s čerstvou zeleninou.
Keď by sme neodolali a chceli mať toast mäsový, tak pridáme plátok údeniny podľa chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Francúzsky toast
Francúzsky toast, známy tiež ako "pain perdu", je obľúbené jedlo, ktoré sa pripravuje z plátkov chleba namočených v zmesi vajec a mlieka, a potom osmažených do zlatista. Môže sa podávať naslano, často s bylinkami, alebo nasladko, posypaný cukrom, s ovocím, medom alebo sirupom. Tento pokrm je ideálny ako raňajky alebo dezert a prináša príjemnú kombináciu chutí a textúr. Francúzsky toast je obľúbený po celom svete a často sa pripravuje počas víkendových brunchov.